Τους έπνιξε το δίκιο εκεί στο Μαξίμου!

Τους έπνιξε το δίκιο εκεί στο Μαξίμου!

Ο κ. Καρτερός λέει ότι το SMS της ντροπής είναι πλαστό. Οι δημοσιογράφοι λένε ότι είναι γνήσιο. Ο λόγος του κυρίου του Μαξίμου ενάντια στον λόγο των δημοσιογράφων. Ο λόγος του και ο λόγος τους. Μετά από τόσα non paper ανάλογου ύφους, ποιος πιστεύει τον κ. Καρτερό του Τσέρνομπιλ; Ακόμη κι αν αυτή την φορά έχει δίκιο! Εντάξει! Πολάκης δεν έχει γίνει ακόμη… 

Ας υποθέσουμε ότι το SMS ήταν πράγματι πλαστό, όπως ισχυρίζεται ο κ. Καρτερός. Η αλήθεια είναι ότι το SMS δεν έκανε και κάποια μεγάλη αποκάλυψη. Λέει ό,τι ακριβώς ισχυρίστηκαν εκείνες τις ημέρες οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτε λιγότερο ή περισσότερο. Εκτός από ένα σημείο! Εκείνο που αναφέρεται στην βοήθεια (την υποτιθέμενη) του κυρ Σταύρου του Ποταμιού στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ήταν το μόνο σημείο του SMS (του υποτιθέμενου) που δεν επιβεβαιώθηκε απ' όσα ακολούθησαν εκείνες τις ημέρες. Όλα τα άλλα έγιναν όπως τα έλεγε το SMS. Αν κάποιος ήθελε, λοιπόν, να πλαστογραφήσει ένα μήνυμα, αυτό δεν θα είχε νόημα ως προς τα σημεία που επαληθεύτηκαν από τα γεγονότα.

Έχει όμως ενδιαφέρον ως προς την αναφορά στον κ. Σταύρο. Όπως και έχει ενδιαφέρον η αντίδραση του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος έβγαλε ανακοίνωση παίρνοντας ως δεδομένο ότι το SMS έφυγε πράγματι από τα συστήματα του Μαξίμου.
Και ναι μεν καταλαβαίνω την αντίδραση του κ. Καρτερού, εφόσον νιώθει θιγμένος, αλλά σε κάποια σημεία η αντίδραση αυτή είναι μάλλον υπερβολική και φτάνει σε όρια υστερίας. Ειδικά στο σημείο που ζητά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Εκτός κι αν την είχε ζητήσει ο ίδιος στο παρελθόν, εναντίον του εαυτού του, όταν καλούσε τον κόσμο από τον Ριζοσπάστη να καταναλώνει φρούτα και λαχανικά τις ημέρες του Τσέρνομπιλ για να αποδείξει την «απάτη» την καπιταλιστών. Εκείνος ο Καρτερός δεν μπορεί να ζητά την παρέμβαση της… ΕΣΗΕΑ. Θα μπορούσε σήμερα απλά να καταγγείλει το γεγονός. Και ποιο γεγονός, παρακαλώ; Εκείνο που δεν επιβεβαιώνεται ως προς ένα και μόνο σημείο! Της βοήθειας του κ. Θεοδωράκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Της υποτιθέμενης, πάντα.

Εκτός κι αν το μυστικό βρίσκεται αλλού! Στο ότι αν παραδεχτούν ότι το SMS ήταν αληθινό, τότε ακυρώνουν στην πράξη όσα βγάλουν στην συνέχεια οι ίδιοι για τον Άδωνη Γεωργιάδη. Στις Δημοκρατίες δεν συνηθίζεται να προαναγγέλλει το γραφείο του πρωθυπουργού ότι ένας πολιτικός του αντίπαλος θα πάει φυλακή και τις αμέσως επόμενες εβδομάδες να βγαίνει η «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» και να τον... δικαιώνει. Τον Πρωθυπουργό και το γραφείο του. Αυτή ναι, είναι μία καλή εξήγηση της ιδιαίτερα έντονης αντίδρασης του κ. Καρτερού. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι προαναγγελίες του πολιτικού τέλους του κ. Γεωργιάδη μέσω του σκανδάλου της Novartis γίνονται εδώ και καιρό. Τόσο από φιλικές εφημερίδες του Μεγάρου Μαξίμου όσο και από στελέχη του… μεσαίου χώρου, τα οποία έχουν προφανώς κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση. Η οποία ενημέρωση δεν απασχολεί κάποιον αρμόδιο για να τους φωνάξει και να τους ενημερώσει κι αυτούς σχετικά. Και μάλιστα οι σχετικές αναφορές στο τέλος του κ. Γεωργιάδη έχουν γίνει πολύ πριν δημοσιευτεί το περίφημο SMS. Τα περί Γεωργιάδη δεν ήταν καινούργια. Αυτό που είναι καινούργιο είναι η άμεση σύνδεση αυτής της παραφιλολογίας με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Καρτερός, πάντως, θα μπορούσε να διαψεύσει δύο ακόμη κείμενα. Το πρώτο αποδίδεται στον κ. Καρανίκα, τον σύμβουλο στρατηγικής του κ. Τσίπρα. Αν και περισσότερο με τα θέματα της Κάνναβης της ιατρικής τον έχουμε συνδέσει.
Τέλος πάντων, ας απολαύσουμε την δήλωση του κ. Καρανίκα που έγινε μέσω facebook και την οποία δεν διέψευσε το κ. Καρτερός:

«Όταν η αντιπολίτευση γίνεται απο υπόδικο για πρεζεμπορία και φοροφυγάδες τότε ξέρεις ότι η ΝΔ είναι η Δεξιά της εποχής που έδινε τα ρέστα της στους εχθρούς δημιουργώντας τμήματα ταγματασφαλιτών. 

Πραγματικά η αντιπολίτευση πέρασε στην μαφία.

Μας χρεοκόπησαν, μας έκλεψαν, μας ζητάνε και τα ρέστα τρομοκρατώντας την δημοκρατία, την πολιτεία, την κυβέρνηση . 
Η ελληνική αστική τάξη δεν αντιδράει προφανώς γιατί είναι υπό την αιγίδα της μαφίας και της πρέζας ρουφώντας κόκα .... δυστυχώς.

ΝΔ - αλητεία και στο τιμόνι η μαφία»

Και υπάρχει και μία ακόμη δήλωση, του κ. Πολάκη αυτή την φορά, που έγινε κι αυτή μέσω του facebook. Κι αυτή δεν την διέψευσε ο κ. Καρτερός! Οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι και αυτή η δήλωση είναι πραγματική:

«….και κει που περίμενα να καταθέσει επερώτηση ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος: «πως τολμήσατε να μεταφέρετε με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο τους στρατιωτικούς μας απο την Τουρκία,ποσο κόστισαν τα καύσιμα ;;;;κλπ κλπ” ΝΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ πως ο Κυριάκος και Μαρεβα πέταξαν με το ελικόπτερο του Αντενα απο χανια σε Πορτο Χέλι το Σάββατο σε δυο πτήσεις μαλιςτα !!!!(ένας το πρωί ένας το απόγευμα ) ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ!!!!!»

ΣΗΜ: ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ κλπ

Προσέξτε τώρα! Ο του Πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός δεν δείχνει ενοχλημένος από τέτοιου είδους δηλώσεις στενών συνεργατών του ιδίου και του Πρωθυπουργού. Αντίθετα, δείχνει σφόδρα ενοχλημένος από ένα SMS που αναφέρει οδηγίες προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κριτική για τις πυρκαγιές, τις οποίες οδηγίες τα στελέχη πράγματι ακολούθησαν στις καθημερινές τους δημόσιες εμφανίσεις! Τι να έφταιγε άραγε; Αν δεν ήταν ένα πλαστό SMS με στόχο να χαλάσει κάποια υπόγεια συμφωνία που βρισκότανε στα σπάργανα, τότε δικαιούμαστε να πιστέψουμε ότι τον ενόχλησε η διαφορά της γραμμής. Το ότι το SMS δεν ήταν γραμμένο στην διάλεκτο Καρανίκα - Πολάκη…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]