Τόσους κερδοσκόπους έχουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ρωτάνε κάποιον;

Τόσους κερδοσκόπους έχουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ρωτάνε κάποιον;

Ο κ. Λιάκος, σημαίνον στέλεχος της Σοφοκλέους, τυγχάνει να είναι και ένας εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει εκλεκτά στελέχη που στο παρελθόν έχουν υπηρετήσει τον καπιταλισμό ως ιδιοκτήτες χρηματιστηριακών εταιρειών και σύμβουλοι επενδυτικών εταιρειών και ολιγαρχών. Δεν τους συμβουλεύτηκε η Αυγή. Είναι κρίμα μία ιστορική εφημερίδα να πέφτει θύμα της μάστιγας της εποχής, των fake news!

Η εκλεκτή εφημερίδα προσπάθησε να συνδέσει την σημαντική πτώση των τιμών των μετοχών με την Νέα Δημοκρατία και να συνδέσει τα γεγονότα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εντάξει, είπαμε ότι η κομματική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ψύχωση με τον Κυριάκο και την Μαρέβα. Αλλά επειδή τυχαίνει να έχω δει μερικές φορές τον Κυριάκο από κοντά, θέλω να διαβεβαιώσω τους συντρόφους ότι πρόκειται για κανονικό άνθρωπο και όχι για ένα τέρας, όπως τον θέλει η μυθοπλασία της Αριστεράς. Είναι δε απολύτως βέβαιο ότι θα διασκέδασε αρκετά με αυτό το πρωτοσέλιδο.

Να σας δώσω ένα νέο σύντροφοι: Πριν λίγες μέρες ορίστηκε τοποτηρητής των τραπεζών ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ελάτε τώρα στην θέση ενός ξένου επενδυτή. Ή καλύτερα πείτε ότι έχετε, όπως πολλοί υπουργοί σας, μετοχές στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Κι ένα πρωί μαθαίνετε ότι την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος του Λονδίνου την αναλαμβάνει ένας εργολάβος, ο οποίος πιστεύει ότι τα χρέη των χωρών είναι… «αέρας». Μην ρωτήσετε ποιος θα πουλήσει πιο γρήγορα! Το ξέρετε ήδη.

Η πτώση των τιμών των μετοχών δεν οφείλεται σε επελάσεις των κερδοσκόπων. Τι να κουρσέψουν οι άνθρωποι; Είπαμε, οι καπιταλιστές είναι πειρατές, δεν είναι σαν κι εσάς ανθρωπιστές. Κοιτάτε τι κάνουν οι ανθρωπιστές στην Μόρια και τι κάνουν αυτοί οι άθλιοι καπιταλιστές που κάνουν χορηγίες στα σχολεία! Άλλο θέμα αυτό! Σωστά. Λοιπόν, μην κυνηγάτε φαντάσματα. Κάντε ένα προσκλητήριο κερδοσκόπων και χρηματιστών στο κόμμα σας και ρωτήστε τους σχετικά. Κι αφού σας πουν τι πραγματικά συμβαίνει, θα ξέρετε και τι πρέπει να γίνει.

Κι αν θέλετε να βελτιώσετε την κατάσταση ξεκινήστε με τον κ. Φλαμπουράρη. Πείτε στον κύριο Αλέκο να ασχοληθεί με κάποιο αντικείμενο που γνωρίζει καλύτερα. Ας πούμε τις εργολαβίες και τις κατασκευές. Κι αφήστε τις τράπεζες στην ησυχία τους. Επίσης, σταματήστε να λέτε ότι δεν χρειάζεστε τις αγορές, επειδή έχετε το μαξιλαράκι. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μπορεί οι αγορές να το πιστέψουν και να συμβεί και πάλι αυτό που συνέβη προχτές. Άντε γεια! Το ότι η Αυγή θα στήριζε με πρωτοσέλιδα άρθρα της το Χρηματιστήριο και το τραπεζικό σύστημα, αυτό είναι κάτι που δεν το περίμενα. Είναι αυτονόητο ότι υποδεχόμαστε με χαρά τους συντρόφους στην μεγάλη παρέα των δυνάμεων της αγοράς.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]