Το ξανθό γένος δεν ομιλεί την ελληνικήν…

Το ξανθό γένος δεν ομιλεί την ελληνικήν…

Μία από τις μεγαλύτερες πλάνες του Ελληνισμού, κύριε Πρόεδρε, υπήρξε η βεβαιότητα ότι οι ομόθρησκοι Ρώσοι θα μας έσωζαν από τον οθωμανικό ζυγό. Κι ενώ η πλάνη αυτή «πληρώθηκε» αρκετές φορές με αίμα, επιμείναμε μέχρι τις ημέρες μας να πιστεύουμε για έναν ακατανόητο, μεταφυσικό λόγο ότι το ξανθό γένος θα ξεπληρώσει κάποια στιγμή το χρέος του. Ακόμη και σήμερα! Ο αστικός μύθος θέλει τους Ρώσους να καταλαμβάνουν τη Βασιλεύουσα και να την προσφέρουν στην Ελλάδα ως… δώρο! Ανοησίες! Ναι, αλλά αυτές στέλνουν κόσμο στη Βουλή! Δημιουργούν πολιτικές καριέρες. Μολύνουν το μυαλό των ανθρώπων και δημιουργούν… θύλακες «αντίστασης» σε περιφέρειες της χώρας. Πρόκειται από κάθε άποψη για μία επικίνδυνη κατάσταση…

Μία από τις πιο «αστείες» εικόνες, αν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει αστείο κάτι τόσο τραγικό, ήταν εκείνες που υπουργοί της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υποκλινόντουσαν μέχρι το πάτωμα όταν έβλεπαν αξιωματούχο της ρωσικής κυβέρνησης. Είχαν την εντύπωση ότι είχαν μπροστά τους κάποιον αξιωματούχο της Σοβιετικής Ένωσης!

Αλλά και η ελληνική ακροδεξιά επένδυσε πολλά στο ξανθό γένος. Το ερώτημα είναι αν η Ρωσία επένδυσε αντίστοιχα στην ελληνική ακροδεξιά, όπως έκανε με αντίστοιχα «κινήματα» στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια σχετική έρευνα.

Η κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου στη Συρία από τους Τούρκους δημιούργησε πρόσκαιρα την αίσθηση της δικαίωσης σε αυτούς τους κύκλους. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν αυτή που περίμεναν! Ο Πούτιν έγινε ο καλύτερος σύμμαχος του Ερντογάν. Του πούλησε τους S400 και το ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προχθές απετράπη έπειτα από βέτο των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Νομίζουμε ότι όλες αυτές οι εξελίξεις θα πρέπει επιτέλους να κουνήσουν τα κεφάλια των αμετανόητων μέχρι σήμερα ρωσόφιλων, για να έρθουν τα μυαλά τους στη θέση τους. Να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι όλα αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στα παραμύθια. Ότι οι μόνοι που μπορούν να προσφέρουν στην υπόθεσή μας είμαστε εμείς οι ίδιοι!

Η ουσία είναι ότι όποιος έχει μεγάλες προσδοκίες από τους Ρώσους, θα πρέπει να αναθεωρήσει και μάλιστα γρήγορα. Ομοίως και όποιος πιστεύει ότι θα έρθουν να πολεμήσουν στη θέση μας οι Αμερικανοί ή ακόμη και οι Ισραηλινοί. Η διοίκηση Τραμπ αλλάζει για πολλά πράγματα απόψεις, ακόμη και μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Όσο για τους Ισραηλινούς, έχουν να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι μεγαλύτερα προβλήματα από το να φυλάνε τα ελληνικά σύνορα.

Το Ισραήλ και η Αμερική βρίσκονται σε σύγκρουση με τις επιλογές του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά η Τουρκία παραμένει γι'' αυτές τις χώρες ένας στρατηγικός εταίρος. Άλλο πράγμα η Τουρκία και άλλο ο Ερντογάν. Καλό λοιπόν είναι να μην καλλιεργούνται προσδοκίες. Η μοναδική δική μας επιλογή είναι η οικονομική ανάκαμψη και μέσα από αυτόν τον δρόμο να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε για λογαριασμό μας τις ισορροπίες στην περιοχή.

Η κρίση προκάλεσε μεγαλύτερη ζημιά απ' αυτή που φαίνεται με μία πρώτη ματιά. Πριν από την κρίση, για παράδειγμα, οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν σημαντικό μερίδιο αγοράς στις γειτονικές χώρες. Κάτι που σημαίνει αυτόματα και αυξημένη πολιτική δύναμη. Αυτά είναι πλέον μακρινή μουσική. Μία ιστορική ευκαιρία χάθηκε με τη χρεοκοπία. Αλλά αυτό είναι πλέον παρελθόν.

Να επιστρέψουμε, όμως, στο θέμα των Ρώσων. Επειδή με τους Αμερικανούς ή τους Ισραηλινούς είμαστε έτσι ή αλλιώς υποψιασμένοι. Το πού μπορεί να φτάσει, δηλαδή, η βοήθειά τους. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Σε αντίθεση με το ξανθό γένος που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τα εγκεφαλικά κύτταρα πολλών συμπατριωτών μας. Και το μυστικό βρίσκεται στο «ομόθρησκο». Σε κύκλους που έχουν σχέση με παραθρησκευτικές ομάδες και οι οποίοι αναλώνονται σε αυτού του είδους τα σενάρια. Από την άλλη, μπορεί να βρέθηκε το κατάλληλο έδαφος για να καλλιεργηθεί το κλίμα της προσδοκίας…

Σήμερα, πάντως, που το «όνειρο» του ξανθού γένους δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο πριν από 4 χρόνια και με αφορμή τη συμμαχία των Ρώσων με τους Τούρκους, μήπως είναι η ώρα να μάθουμε τι ακριβώς έχει γίνει στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα; Αν έχουν επενδυθεί χρήματα και με ποιον σκοπό; Και πού επενδύθηκαν, αν επενδύθηκαν.

Υπήρξαν σχέσεις Ελλήνων πολιτικών με Ρώσους ολιγάρχες; Υπήρξε διαδρομή χρήματος και αν ναι με ποιον σκοπό; Τι ακριβώς αγόρασαν, αν αγόρασαν, οι φίλοι του Βλαδίμηρου; Επενδύσεις δεν τους είδαμε να κάνουν. Αυτό που συνέβη στην πράξη και το οποίο μπορεί να είναι άσχετο με ό,τι ήδη αναφέρθηκε είναι ότι αποδυναμώθηκε η θέση της Ελλάδας και την ίδια ώρα ο Πούτιν σύναψε συμμαχία με τον Ερντογάν.

Κύριε Πρόεδρε, ο κόσμος δικαιούται να μάθει τι έχει συμβεί. Τι ακριβώς έχει γίνει σε αυτή τη χώρα την τελευταία δεκαετία. Τι παιγνίδια παίχτηκαν στην πλάτη του ελληνικού λαού και από ποιους. Μόνο αν ξεκαθαρίσουμε τι έχει γίνει, θα βρούμε τον δρόμο για να βγούμε από τον λάκκο που έχουμε πέσει. Ή που μας έχουν ρίξει…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

Στηρίζουμε τον Κυριάκο, ελέγχουμε την εξουσία. Εμένα μου αρέσει αυτό. Άλλοι στήριζαν την αλλαγή, εμείς τον Κυριάκο! Ξέρω, θα είμαστε και δυσάρεστοι. Και η εξουσία δεν είναι φίλη με τους δυσάρεστους. Αλλά δεν ψάχνουμε φίλους. Ανθρώπους να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις αναζητούμε...

Όσοι θέλετε να το διαβάσετε νωρίτερα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί το πρωί στα περίπτερα.