ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1953η
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Το πολιτικό σύστημα δέχεται μία ασύμμετρη απειλή

Το πολιτικό σύστημα δέχεται μία ασύμμετρη απειλή

Η μέθοδος παλιά και δοκιμασμένη. Εκατοντάδες λογαριασμοί trolls ξεχύνονται στο διαδίκτυο και επιτίθονται σε συγκεκριμένους στόχους. Από κοντά «φιλικά» μέσα ενημέρωσης και δηλώσεις «επωνύμων». Ο τραμπισμός ήρθε για να μείνει! Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, στις αναμετρήσεις μεταξύ του χάους και των άλλων, κερδίζει συνήθως το χάος και η αλητεία. Οι «άλλοι» μπορούν να περιμένουν την δικαίωση μετά θάνατον. Η Δικαιοσύνη δεν είναι μόνο τυφλή. Στην Ελλάδα είναι και εξωφρενικά αργή.

Στην υπόθεση Λιγνάδη υπάρχουν πολλές αλήθειες. Η πρώτη  είναι ότι οι καταγγελίες σε βάρος του σοκάρουν. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πει κανείς σχετικά με αυτό. Από εκεί και πέρα, είναι γεγονός ότι ο καλλιτεχνικός κόσμος δεν τρέφει τα καλύτερα των συναισθημάτων για την κυρία Μενδώνη. Αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι βρήκαν τώρα την ευκαιρία για να ζητήσουν την παραίτησή της. Θα μπορούσε να έχει βρεθεί μία άλλη ευκαιρία, αλλά δεν βρέθηκε. Αλήθεια είναι ακόμη ότι η κυρία Μενδώνη δεν μπορούσε να γνωρίζει. Και απορίας άξιο είναι πως βγαίνουν τώρα διάφοροι και λένε «ήξερα αλλά δεν μιλούσα». Μπράβο τους! Και αλήθεια επίσης είναι ότι το θέμα αυτό επιλέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική αντιπαράθεση. Είναι προφανές ότι το νεαρό της ηλικίας, όπως αυτό του κ. Νάσου Ηλιόπουλου, δεν εγγυάται πάντα την Πρόοδο…

Η υπόθεση αυτή όπως εξελίσσεται είναι αρκετά προβληματική. Όταν «επιτρέπεται» σε αποβράσματα να καθοδηγούν την πολιτική ατζέντα μέσα στην λάσπη, τότε το μέλλον δεν θα είναι καλό. Είναι δυνατόν να μην έχει ακόμη καταδικαστεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η προσπάθεια εμπλοκής του πρωθυπουργού σε… κυκλώματα παιδεραστίας; Η σύμπλευση των πιο σκοτεινών «δημοσιογραφικών» κέντρων σε μία μάχη εκχυδαϊσμού της ελληνικής πολιτικής σκηνής περνάει σχεδόν απαρατήρητη. Για να μην πούμε ότι θεωρείται κιόλας φυσιολογική. Σε άλλες χώρες αποδείχτηκε ότι τέτοιες εκστρατείες είχαν «ξένο δάκτυλο». Θα είναι κρίμα να αποδειχτεί κι εδώ ότι κάποιοι έπαιξαν τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου. Για άλλη μία φορά.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την στήριξή της στην κυρία Μενδώνη. Πολύ σωστά! Αυτό έπρεπε να κάνει. Η κυρία Μενδώνη από την πλευρά της έχει να αντιμετωπίσει μία κατάσταση που δεν είναι ευχάριστη. Θα μπορούσε ίσως να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας και να εκτονωθεί έτσι η κατάσταση. Ναι, θα ήταν άδικο! Δεν της αξίζει αυτή η τύχη, όπως δεν της αξίζει και αυτή η άνανδρη επίθεση. Είναι μία εξαιρετική κυρία, με προσφορά στον χώρο του Πολιτισμού. Είχε την «ατυχία» να μην είναι αρεστή στο αριστερό κατεστημένο.

Το πολιτικό σύστημα δέχεται αυτή την στιγμή μία ασύμμετρη επίθεση. Η αφορμή είναι η απεχθής υπόθεση Λιγνάδη και όργανα αυτής της επίθεσης ένας στρατός από trolls. Είναι σαφές πως θα γίνονται τα πράγματα από εδώ και πέρα. Και είναι βέβαιο ότι η «απαίτηση παραίτησης» της κυρίας Μενδώνη δεν θα είναι η τελευταία. Η κυβέρνηση όμως χρειάζεται χρόνο. Και τρόπο να αντιμετωπίσει στο μέλλον αυτή την ασύμμετρη απειλή. Και να ανακαλύψει όλους τους τρόπους χρηματοδότησης ενός βρόμικου κυκλώματος που στόχο έχει την ίδια την Δημοκρατία

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]