Το παραλήρημα του κ. Μίμη (Παπαγγελόπουλου)

Το παραλήρημα του κ. Μίμη (Παπαγγελόπουλου)

Του Σάκη Μουμτζή

Προχθές σε μια ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε στα συμφέροντα που προσπαθούν να ελέγξουν την πολιτική κατάσταση με την εγκαθίδρυση της Μεταδημοκρατίας. Η Μεταδημοκρατία είναι μια νεφελώδης έννοια, άμεσα συνδεδεμένη με την παγκοσμιοποίηση.

Επί της ουσίας είναι μια πομφόλυγα –κοινώς μπούρδα—γιατί περιγράφει μια κατάσταση που ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει όσο υπάρχουν άνθρωποι. Οι ισχυροί οικονομικά προσπαθούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις, υποβαθμίζοντας τον ρόλο των πολιτών. Αυτό θα μπορούσε να ήταν θέμα γυμνασιακής εκθέσεως, οπότε μια περαιτέρω ανάπτυξη είναι ανιαρή. Οι «σύγχρονοι φιλόσοφοι» των κοινωνικών κινημάτων, έχουν ανάγει την κοινοτοπία σε φιλοσοφία. Και από κάτω τα πλήθη αναμασούν άκριτα τις ανοησίες τους.

Βέβαια, κάτι παρόμοιο περί Μεταδημοκρατίας ανέφερε και ο πρωθυπουργός σε μια ομιλία του, οπότε αυτός ο όρος θα «φορεθεί» πολύ φέτος. Σημειώστε το. Μάλιστα, κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο, τα σύγχρονα πραξικοπήματα δεν γίνονται με τανκς ή αποστασίες βουλευτών. Δεν μας είπε όμως πώς γίνονται, γιατί δεν είχε τίποτα να πει.

Αναφέρθηκε—για να τεκμηριώσει τις φιλοσοφικές του ενατενίσεις—στην πτώση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου το 2011, που όπως είπε ήταν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Μόνον ξέχασε να πει πως η συμμορία που τώρα αυτός υπηρετεί, χαρακτήριζε αυτήν την κυβένηση «δωσιλογική» και τους υπουργούς της γερμανοτσολιάδες. Λησμονεί πως οι «αγανακτισμένοι», υπό την καθοδήγηση σημερινών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτούσαν την παραίτηση της. Κοντή η μνήμη όταν η αλήθεια δεν συμφέρει.

Αλλά ας δούμε αυτά τα οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα που, κατά την θεωρία της Μεταδημοκρατίας, τείνουν να υποκαταστήσουν την λαϊκή ετυμηγορία, υπέρ ποίου κόμματος εργάστηκαν. Ποιον αρχηγό κόμματος αγκάλισαν.

Τι να θυμηθούμε από τους Μεταδημοκράτες; Το χάδι ενός ολιγάρχη στην σύζυγο του πρωθυπουργού; Το γεγονός πως άλλη Μεταδημοκράτισσα ήταν ο ατζέντης του Τσίπρα στις ΗΠΑ; Ή μήπως ξεχάσαμε την μυστική επίσκεψη του στο άντρο της Μεταδημοκρατίας στο Παρίσι σε εκείνο το ταξίδι, που ακόμα περιμένουμε να μάθουμε γιατί έγινε.

Ξεχάσαμε τους Μεταδημοκρατικούς καναλάρχες που σφάζονται στα πόδια του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως ξεχάσαμε το σκάνδαλο του Θριασίου πεδίου; Αυτό αποκλείεται να το ξεχάσαμε γιατί ήταν μόλις πριν από λίγες ημέρες. Και ωφελημένοι είναι κάποιοι Μεταδημοκράτες μεγαλοεπιχειρηματίες.

Επειδή όλες αυτές οι πράξεις και πολλές άλλες, δεν γίνονται άνευ ανταλλάγματος, μπαίνουμε στην ουσία του θέματος που είναι η διαφθορά και η διαπλοκή επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς η Δικαιοσύνη, μετά τις εκλογές, θα έχει πολλή δουλειά και καλόν είναι να το γνωρίζουν αυτό οι «ενδιαφερόμενοι».

Τελικά, πώς γίνεται και η Μεταδημοκρατία να υπηρετεί στην Ελλάδα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Πώς γίνεται να την προστατεύει πολιτικά, ενώ η «θεωρία» υποστηρίζει πως θα έπρεπε να είναι εχθρός της;

Μα και η «θεωρία» είναι μια μπαρούφα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί άριστα τα συμφέροντα της τοπικής ολιγαρχίας. Τότε γιατί σκούζει ο κ. Μίμης; Αυτή είναι μια καλή ερώτηση.

Ισως βλέπει το μέλλον, τα γεγονότα που έρχονται, ίσως ακούει τον βόμβο των ελικοπτέρων. Πάντως η κυβέρνηση ας καλέσει τον φιλόσοφο Δουζίνα να κάνει ένα ταχύρυθμο σεμινάριο για την Μεταδημοκρατία.

Θα έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον.