Τα «πελατάκια» της πλατείας και οι «κυρ Παντελήδες»

Ένα συνονθύλευμα από επιτήδειους που έχουν κέρδος, ξεσπιτωμένους  αντιεξουσιαστές που ψάχνουν ευκαιρία για πρόκληση μπάχαλου και έντασης με την αστυνομία, καθώς και ένα τσούρμο πιτσιρικάδες που βλέπουν ευκαιρία για πάρτι, μαζεύεται τις νύχτες στις πλατείες των λαϊκότερων γειτονιών της Αθήνας.

Οι πρώτοι φτάνουν από νωρίς με τις κινητές - ντισκοτέκ, κάτι μικρά αυτοκίνητα με θηριώδη ηχεία όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, και γίνονται επιτόπιοι κράχτες αφού έχει προηγηθεί η οργάνωση στο facebook.

Ακολουθούν οι οργανωτές ενός φαντασιακού αντιεξουσιαστικού με τις μπύρες και τις θεωρίες της επανάστασης της πλατείας.

Και τέλος τα μπαϊλντισμένα  από την πανδημία αγόρια και κορίτσια που καταφτάνουν από τα προάστια ως πελατάκια είναι τα τέλεια θυματάκια.

Προς πάσα χρήση.’Ίσως και ως πολιορκητικοί κριοί όσων θέλουν να ανοίξουν εδώ και τώρα όλες οι δραστηριότητες της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης.  

Και η αστυνομία, για την απουσία της οποίας ευλόγως διαμαρτύρονται αγανακτισμένοι οι περίοικοι, που είναι η αστυνομία;

Αποκαμωμένη από τα καθήκοντα πάσης φύσεως  και απονομιμοποιημένη μετά τις κραυγές, όχι μόνο όσων βλέπουν γύρω τους «χούντα» –εκτός από τις αληθινές χούντες που οι ίδιοι καλύπτουν– η ΕΛ.ΑΣ αφήνει στο έλεος των ντεσιμπέλ και της βρωμιάς πολίτες που πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο.

‘Όσους χλευαστικά οι…έμποροι και οι πελάτες της πλατείας αποκαλούν με αποστροφή άλλοτε νοικοκυραίους και άλλοτε «κυρ Παντελήδες».

Οι «κυρ Παντελήδες» υποχρεώνονται σε άυπνες εξαντλητικές νύχτες και στην οσμή της παρακμής από τα ούρα της πλατείας.   

Οι «κυρ Παντελήδες» που έκλεισαν μαγαζιά, επιχειρήσεις, στερούνται κανονικό μισθό και κανονική ζωή και εύχονται να μην τους πάρει νύχτα το ασθενοφόρο με τελική κατάληξη μια εντατική που ίσως δεν βρεθεί, δεν είναι απλώς κουρασμένοι.

Είναι εξοργισμένοι. Είναι αγανακτισμένοι.  

Αλλά για τους άλλοτε εκφραστές και πολιτικούς μεταπράτες της…αγανάκτησης όλοι αυτοί είναι αόρατοι.

Στις πλατείες ανδρώθηκε η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και οι σύμμαχοί της. Εκεί συνεχίζει τα πολιτικά χάδια στους «ημιπιτσιρικάδες» αντιεξουσιαστές, στους κουρασμένους πιτσιρικάδες με τους ερασιτέχνες γονείς που δηλώνουν ως επάγγελμα αγωνιστές.

Καλοδεχούμενο τους είναι και το όποιο στραπάτσο προκληθεί στην εμπιστοσύνη των νοικοκυραίων προς την κυβέρνηση και την αστυνομία.

Ζητούμενο είναι το «θέαμα» της ανυπακοής και η ριζοσπαστικοποίηση στις πλατείες.

Ας το προσφέρουμε στήνοντας γιγαντοοθόνες να προβάλουν εικόνες με «κυρ Παντελήδες» αλλά και «ημιπιτσιρικάδες» και πιτσιρικάδες και βρέφη να παλεύουν για τις ζωές τους μέσα στις εντατικές. Και εικόνες από κατάκοπους νοσοκόμους να μην προλαβαίνουν να αδειάζουν τα κίτρινα σακουλάκια από τους καθετήρες. Και φωνές γιατρών μέσα από ηχεία εκατοντάδων ντεσιμπέλ να φωνάζουν ότι μέχρι σήμερα έχουμε χάσει πάνω από 9.000 ανθρώπους.

Να στήσουμε και κάνα δυο νοσοκομεία εκστρατείας στις πλατείες Βαρνάβα, Αγίου Γεωργίου και αλλού να βρίσκονται όταν στους 12 και 13.000 νεκρούς η αντιπολίτευση θα ουρλιάζει για τις εντατικές που δεν υπάρχουν.