Στις δύσκολες ώρες μας έτυχαν σπουδαίοι άνδρες!

Στις δύσκολες ώρες μας έτυχαν σπουδαίοι άνδρες!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε από νωρίς στις πληγείσες περιοχές και μετέφερε στους κατοίκους και στις οικογένειες των αδικοχαμένων την βαθιά λύπη του ελληνικού κράτους για τα όσα συνέβησαν. Ο κ. Παυλόπουλος ανέλαβε πρωτοβουλία για την σύγκληση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, έτσι ώστε να χαραχτεί εθνική πολιτική για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, για να μην ζήσουμε ανάλογη τραγωδία στο μέλλον.

Ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε επίσης με την ηγεσία της Εκκλησίας, με θέμα την αποστολή εθελοντών για την οργάνωση της ζωής των πληγέντων τις πρώτες αυτές δύσκολες ημέρες μετά από την καταστροφή. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ανταποκρίθηκε άμεσα και πρόσφερε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας για την οργάνωση της αποστολής βοήθειας στην Ανατολική Αττική.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ανέστειλε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είχε προγραμματιστεί γι αυτές τις ημέρες, όπως η τελετή για την προτομή του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη στην Κεφαλλονιά.

Από την πρώτη στιγμή ο κ. Παυλόπουλος ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας ανέλαβε αμέσως την πολιτική ευθύνη, είπε την αλήθεια για την έκταση της τραγωδίας και αδιαφόρησε για φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους και τις οικογένειες των θυμάτων. Ξεκίνησε αμερόληπτη έρευνα για τα αιτία της τραγωδία ζητώντας τη συμμετοχή και συνεργασία σ'' αυτήν όλου του πολιτικού κόσμου. Αντικατέστησε άμεσα τους καθ'' ύλην αρμόδιους.

Ο ελληνικός λαός είναι βαθιά λυπημένος για την ανείπωτη τραγωδία που σημάδεψε το 2018. Νιώθει όμως βέβαιος ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες, εμπνευσμένος από την Ηγεσία της χώρας…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]