Σωκράτης και Βαρδής: Μόνο ΠΑΣΟΚ!

Μια από τις πιο σημαντικές, τις πιο ιστορικές και καθοριστικές αναμετρήσεις του παρελθόντος ήταν αυτή του Ομίλου Βαρδινογιάννη και του Ομίλου Κόκκαλη. Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού, το παλιό εναντίον του καινούργιου, ο φιλόδοξος Σωκράτης του ανατολικού μπλοκ εναντίον του πανίσχυρου τότε Βαρδή της τροφοδοσίας του έκτου στόλου. Κι αυτό το παιγνίδι ήταν ... στημένο, η τράπουλα σημαδεμένη. Ήταν και οι δύο ... ΠΑΣΟΚ!

Ναι, φίλοι και φίλες. Είναι γεγονός! Όποιος και να κέρδιζε εκείνη την μάχη στο τέλος θα χαμογελούσε ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν συνωμότησε απλά το σύμπαν για λογαριασμό του Αλέξη. Μας έκαναν πλάκα όλα αυτά τα χρόνια οι Θεοί!

Το μέλλον της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα περνάει μέσα από τα δύο αυτά μεγάλα επιχειρηματικά σπίτια. Οι μεγιστάνες του πλούτου, οι άρχοντες του κόσμου, διάλεξαν ΣΥΡΙΖΑ! Αν ήθελα να είμαι χαιρέκακος θα έλεγα ότι το μεγάλο κεφάλαιο ψήφισε Αλέξη Τσίπρα. Πρώτα βέβαια είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Η παντοδυναμία του Ανδρέα και του Άκη δεν ήταν τυχαία. Το ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής είχε εξασφαλίσει την στήριξη των βαρόνων του χρήματος. Η ΝΔ είχε περιοριστεί στον μικρόκοσμο των βαρονιών της Δεξιάς. Δεν είχε τύχη, δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έκανε “πλάκα” στην ΝΔ για τόσα χρόνια.

Ο υιός του Σωκράτη, Πέτρος, είναι πλέον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζεται να κρύβεται, όπως έκανε όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά και είχαμε αποκαλύψει την προοπτική της συμμαχίας του με τον Αλέξη Τσίπρα. Η αλήθεια είναι ότι το έχει παρακάνει λίγο στην ρητορική του για τον καπιταλισμό, αλλά συμβαίνει αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο ίδιος ο Σωκράτης φέρεται να μην ασχολείται, αλλά όλες οι μηντιακές του πρωτοβουλίες στηρίζουν σταθερά τον Αλέξη.

Ο Βαρδής εξακολουθεί και είναι ο μεγάλος παίκτης στην αρένα. Απέδειξε ότι έχει μεγαλύτερες αντοχές από τον Σωκράτη. Μεγαλύτερη οικογένεια γαρ. Τέλος πάντων. Ο Βαρδής, λοιπόν, συζήτησε με τον Αλέξη για το μέλλον της κεντροαριστεράς. Κι εδώ που τα λέμε ο Αλέξης κινήθηκε όντως έξυπνα. Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ της Φώφης θα πρέπει προηγουμένως να έχει τη συγκατάθεση του πατριάρχη Βαρδή. Με τον Βαρδή, πάντως, γνωρίζονται καλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα κι όλα! Να μην ξεχνάμε τους ροφούς που έπιανε ο παρολίγον... Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ο Θεός της Ελλάδος πάλι μας γλίτωσε), πρώην ΓΕΕΘΑ και τέως Υπουργός Άμυνας, παρέα με τον Πάνο τον τρομερό και τους έψηναν στην αυλή του Βαρδή.

Κατά τα λοιπά μπορούμε να πούμε με σιγουριά: Α ρε κατακαημένη κεντροδεξιά του Κολεγίου που νομίζεις ότι μπορείς να σηκώσεις ανάστημα απέναντι σε παίκτες όπως ο Σωκράτης και ο Βαρδής! Χωρίς σθένος, χωρίς ιδεολογικά εφόδια, χωρίς σχέδιο, μια χαψιά θα γίνεις. Για την κεντροδεξιά ο λόγος. Για την κεντροδεξιά που επιμένει να μην αντιλαμβάνεται ότι δεν έγινε τυχαία “παρένθεση” στο παρελθόν. Ναι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει “τελειώσει”. Όχι όσο εξακολουθεί να είναι η βασική επιλογή του κρατικοδίαιτου κεφαλαίου και όσο στην χώρα αυτή δεν προχωρούν οι φιλελεύθερες πολιτικές, μοναδικό φάρμακο απέναντι στον κορονοϊό του κρατισμού. 

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]