Σώβρακα, φανέλες και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το μεδούλι

Σώβρακα, φανέλες και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το μεδούλι

Δύο πράγματα δεν κρύβονται! Το χρήμα και ο έρωτας. Κι η ΕΡΤ έχει και από τα δύο. Χρήματα για να τα ξοδεύει για να αγοράζει αθλητικό περιεχόμενο σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και έρωτα για το καθεστώς. Ανοίξτε τις οθόνες σας, δείτε μπάλα, τένις και formula 1 και επιτρέψτε στον Νίκο Παππά να λέει ότι αυτό το κανάλι έχει ακροαματικότητα.

Πως το έλεγαν για την Χούντα; Άρτος και θεάματα; Μέχρι σήμερα δεν έχουμε συναντήσει έναν ευαισθητούλη, γεφυροποιό ή βροχοποιό, να διαμαρτύρεται για το που καταλήγουν τα χρήματα του ελληνικού λαού. Να καταγγείλει την αισθητική του πράγματος. Έγραψαν τόμους για την πορεία του Παναθηναϊκού προς το Γουέμπλει. Για το πώς χρησιμοποιήθηκε ο αθλητισμός από το καθεστώς των Απριλιανών. Τώρα καταπίνουν την γλώσσα τους.

Είπαμε! Έχουμε πλέον Στέφανο Τσιτσιπά. Κι είπε η ΕΡΤ να αγοράσει τα δικαιώματα για το Ρολάν Γκαρός για την επόμενη τριετία. Λεπτομέρεια: Το τουρνουά ήδη μεταδίδεται από τα αθλητικά κανάλια του Eurosport. Πράγματι πρόκειται για λεπτομέρεια. Ποιος ενδιαφέρεται για δαύτες τώρα; Λεφτά υπάρχουν!

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2018 η ΕΡΤ πρόσφερε 51 εκατομμύρια ευρώ σε επτά άστεγες ποδοσφαιρικές ομάδες της παγκοσμίου άγνωστης τηλεοπτικά ποδοσφαιρικής Λίγκας των Αθηνών για τα δύο επόμενα χρόνια. Πενήντα ένα εκατομμύρια ευρώ! Δεν είναι στραγάλια, για λεφτά μιλάμε. Σίγουρα στα αποδυτήρια αυτών των επτά ομάδων άνοιξαν εκείνη την βραδιά σαμπάνιες. Και οι πρόεδροι αυτών των ομάδων θα έχουν να διηγούνται στα εγγόνια τους «πως τα πήραν από την ΕΡΤ». Δηλαδή, από τον Έλληνα φορολογούμενο.

Η τελευταία επιτυχία της ΕΡΤ είναι τα δικαιώματα για τα Grand Prix της Formula 1 για την επόμενη τριετία, έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ. Φανταζόμαστε ότι και με αυτή την διοργάνωση η ακροαματικότητα της ΕΡΤ θα φτάσει στα ουράνια.

Η ΕΡΤ πάντα είχε αθλητική υπόσταση, αλλά σε άλλες εποχές και με άλλες λογικές. Θα περίμενε κανείς ότι η δημόσια τηλεόραση της νέας εποχής θα είχε κάτι άλλο να προσφέρει στον διψασμένο για ενημέρωση και πολιτισμό τηλεθεατή. Ότι η κρατική τηλεόραση θα είχε ποιότητα. Θα ξεχείλιζε από ποιοτικά προγράμματα.

Κατά τα φαινόμενα το θέμα τους δεν είναι αυτό! Θέλουν να αποδείξουν ότι το κανάλι απέκτησε νούμερα. Και θέλουν έτσι να προσελκύσουν κι άλλους τηλεθεατές. Τα αθλητικά τα θέλουν για δόλωμα, έτσι ώστε να πείσουν τον κόσμο ότι η ΕΡΤ έχει απήχηση. Όχι η ΕΡΤ της μπάλας, αλλά η ΕΡΤ των φερέφωνων του Μαξίμου.

Άρτος και θεάματα. Όπως, δηλαδή, έκαναν όλα τα καθεστώτα. Γιατί το καθεστώς Τσίπρα να αποτελεί άραγε εξαίρεση;

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]