Ρεαλιστικές και μετρήσιμες οι εξαγγελίες πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ρεαλιστικές και μετρήσιμες οι εξαγγελίες πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Του Θάνου Σαββάκη

Η Μακεδονία έχει ανάγκη από ανάπτυξη. Η Βόρεια Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγάλο κύμα επενδύσεων αλλά και στήριξης της υπάρχουσας επιχειρηματικότητας σε όλα τα επίπεδα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, κατέγραψε με σαφήνεια, όλα όσα χρειάζεται η χώρα για να αναπνεύσει και να απογειώσει την οικονομία της.

Πρόκειται για εξαγγελίες ρεαλιστικές και μετρήσιμες. Για μέτρα που στοχεύουν στην δημιουργία πλούτου και όχι για παροχολογίες που το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούν τη φτώχεια για μεγάλες ομάδες της κοινωνίας.

Το ζητούμενο βέβαια, είναι να εφαρμοστούν όλα όσα ειπώθηκαν. Γιατί οι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουν ανάγκη την απελευθέρωση των τεράστιων δυνατοτήτων τους. Μια απελευθέρωση που θα έρθει με τη μείωση της φορολογίας, την σταθερότητα στις συναλλαγές με το κράτος και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να ξέρει ότι θα μας βρει συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια που δίνει ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα , στο επενδυτικό κλίμα και στην εξυγίανση των εργασιακών σχέσεων.

Όπως κάναμε με όλες τις κυβερνήσεις, έτσι και τώρα θα συνδράμουμε ως κοινωνικός εταίρος σε κάθε ρεαλιστική και μετρήσιμη προσπάθεια της κυβέρνησης.