Ρε άσε μας με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Για την Μενδώνη πες μας

Η φράση του τίτλου είναι αντιγραφή οργισμένου μηνύματος που έλαβα κατά την διάρκεια της ραδιοφωνικής μου εκπομπής. Ο ακροατής εξανέστη όταν αφιέρωσα πέντε λεπτά εκπομπής στο μέγα θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, διότι θεώρησε ότι υπεκφεύγω τεχνηέντως από ένα θέμα που «στριμώχνει» την κυβέρνηση σαν αυτό του Λιγνάδη και μεταφέρομαι επίτηδες σ’ ένα άλλο ανόητο και επουσιώδες ζήτημα για να αποπροσανατολίσω τον ακροατή. Τόσο μυαλό κουβαλάνε οι φανατικοί.

Το αντιμετωπίζουμε πια κάθε μέρα. Κατά την Συριζο-γνώμη τους, όσοι έχουμε ένα μικρόφωνο, μια κάμερα ή ένα πληκτρολόγιο στα χέρια μας, δεν θα ‘πρεπε να κάνουμε πια τίποτα άλλο από το να γράφουμε ή να λέμε «Λιγνάδης-Λιγνάδης-Λιγνάδης» και «Μενδώνη-Μενδώνη-Μενδώνη». Επίσης «βιασμοί-βιασμοί-βιασμοί» και «προσφυγόπουλα-προσφυγόπουλα-προσφυγόπουλα». Κάθε τι άλλο που θα σκεφτούμε να αναφέρουμε είναι απαγορευμένο από τον δημόσιο διάλογο, ύποπτο συγκάλυψης των κυβερνώντων και απόδειξη πολιτικής εξαγοράς μας από την εξουσία. (Το Κουφοντίνας-Κουφοντίνας-Κουφοντίνας δεν το απαιτούν ακόμα, θα το ζητάνε εν ευθέτω χρόνω.) 

Έχουν λομως πάθει τέτοια πώρωση με την άθλια ιστορία Λιγνάδη, που στο τέλος θα τη γράψουν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Σύριζα. Πιστεύουν ότι σ’ αυτήν βρήκαν ξαφνικά τον αδύναμο κρίκο της κυβερνητικής αλυσίδας, την άκρη του μαλλιού από την οποία θα ξεκινήσει το ξήλωμα της πολιτικής κυριαρχίας Μητσοτάκη. Αφού λοιπόν βρήκαν το κρίσιμο σημείο και το εντάξανε στην στρατηγική τους, όποιος δεν συνταυτίζεται πλήρως και αμέσως με τον σχεδιασμός τους είναι πουλημένος στον Κυριάκο. Τόσο απλά.

Αν έχεις διάθεση για διάλογο βέβαια, τους λες ότι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για παράδειγμα, ενδέχεται να εξασφαλίσουμε πέντε ή και παραπάνω εκατομμύρια τουρίστες το καλοκαίρι, αλλά σκασίλα τους αυτών για τους τουρίστες ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα που αφορά την οικονομία ή τις επενδύσεις. Το θέμα τους είναι η Μενδώνη, που αν μείνει υπουργός αποδεικνύει την συγκάλυψη Μητσοτάκη κι αν φύγει θα αποδείξει την συνολική ενοχή της κυβέρνησης. Έχουν φτιάξει σύστημα win-win για την πάρτη τους εκεί στην Κουμουνδούρου και αν δεν το ακολουθήσουμε όλοι κατά γράμμα είμαστε ενεργούμενα της κυβερνητικής οικογενειοκρατίας. 

Εντάξει, αλλά και τα καλαμπούρια έχουν τα όρια τους. Πόση πια Μενδώνη και Λιγνάδη να καταναλώσουν ως αντιπολιτευτική τακτική; Τρεις βδομάδες τώρα δεν κάνουμε άλλη δουλειά, μ’ αυτά ασχολούμαστε, μάθαμε μέχρι και πότε θα κλείσει ο Κούγιας το τηλέφωνο στην κάθε τηλεοπτική εκπομπή. Ανέλαβε η δικαιοσύνη, συζητήθηκε το θέμα στη Βουλή, τα θύματα τέτοιων κακοποιήσεων έχουν πια ανοικτό δρόμο να μιλήσουν και πλήρη στήριξη για να ξεπεράσουν τον φόβο τους, ε νισάφι πια με την πολιτικοποίηση του θέματος. Όλοι έβγαλαν τα συμπεράσματα τους, πάμε τώρα και λίγο παρακάτω; Δίχως να ξεχνάμε την ουσία του θέματος, αλλά και δίχως να την χαντακώνουμε με διαρκή και μανιακή κομματική σπέκουλα…