Ποιοι χωράνε στο τραίνο του Κυριάκου

Ποιοι χωράνε στο τραίνο του Κυριάκου

Όποιος ονειρεύεται στην εποχή της ενότητας να δει τον Άδωνι με τον Βαξεβάνη αγκαλιά, μάλλον τα παραλέει! Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει συναινέσεις, χωρίς να τον απασχολεί τι ψηφίζει και τι πιστεύει ο καθένας, να το θεωρεί βέβαιο. Σε αυτή την εποχή -ευτυχώς- δεν προβλέπονται θέσεις για Πολάκηδες. Όλων των αποχρώσεων. Παρά μόνο για τους ανθρώπους της εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε στην Θεσσαλονίκη ένα προσκλητήριο κομματικών στελεχών για να κάνουν όλοι μαζί ντου στην εξουσία. Δεν έχει νόημα! Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο και γι'' αυτό δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι για να το αλλάξει. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν σήμερα Νεοδημοκράτες και παρακαλούν τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για μία θέση συμβούλου στο δημόσιο. Και δεν θα υπάρχουν αύριο Νεοδημοκράτες που θα ζητούν την εξαργύρωση της κομματικής τους συνεισφοράς; Ή ακόμη και μετανοημένοι Συριζαίοι που θα προβάλουν το πόσο καλό έργο πρόσφεραν στις σημερινές θέσεις ευθύνες που κατέχουν, διεκδικώντας την παράταση της θητείας τους; Μην γελιόμαστε. Η εξουσία είναι ένα από τα καλύτερα επαγγέλματα που υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο για να αφήσει ασυγκίνητα τα πλήθη των κομματικών γραφείων.

Το πρόβλημα είναι ότι με αυτές τις λογικές δεν βγαίνει σήμερα ο λογαριασμός. Έβγαινε κάποτε! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έτσι ήταν. Ότι ο στείρος κομματισμός δημιούργησε καριέρες και καριέρες. Σήμερα όμως η ίδια η πατρίδα έχει ανάγκη από τους άξιους, από τους άριστους. Όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στο έργο της ανασυγκρότησης της πατρίδας θα προσφέρουν έργο έτσι ή αλλιώς. Δεν μπορεί να μας απασχολεί αν ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει την δουλειά ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε πολλά άξια στελέχη για να τα χαραμίσουμε σε μία ακόμη ανόητη και ανούσια αντιπαράθεση.

Στο τραίνο του Κυριάκου χωράνε όλοι οι άξιοι και δημιουργικοί άνθρωποι. Και δεν χωράνε όσοι νομίζουν ότι με την επίδειξη της κομματικής τους ταυτότητας θα πάρουν την θέση των Συριζαίων μετακλητών στο δημόσιο. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί θα είναι και οι πρώτοι αντίπαλοι του Κυριάκου ως πρωθυπουργού. Οι πρώτοι που θα βγουν να τον «κτυπήσουν» στα social media.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πολύ συγκεκριμένος στην Θεσσαλονίκη. Δεν έκλεισε το μάτι πονηρά στους πολιτευτές. Επειδή έχει καταλάβει ότι για να είναι ένας καλός πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ένας διαφορετικός πρωθυπουργός.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]