7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Παραμένουν τοξικοί και αμετανόητοι

Παραμένουν τοξικοί και αμετανόητοι

Το 2014 ο Αλέξης Τσίπρας απειλούσε υποψήφιους επενδυτές που εκδήλωναν ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τις αποκρατικοποιήσεις. Σήμερα η Κουμουνδούρου βάζει στο στόχαστρο οποιαδήποτε ενέργεια δύναται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομίας και την ανάταξη της οικονομίας.

Η έξοδος από το τούνελ τρομάζει διότι απομακρύνει οποιαδήποτε ελπίδα επαναφοράς στην εξουσία και… παραγραφής υποθέσεων της περιόδου που κυβέρνησαν τη χώρα.

Προμετωπίδα του… ανένδοτου αγώνα για μια ακόμη φορά οι αήθεις επιθέσεις και η σκανδαλολογία μόνο που οι πολίτες γνωρίζουν και οι ίδιοι έχουν πλέον παρελθόν…

Παραμένουν τοξικοί και δέχονται το ρίσκο όχι μόνο για τη δημόσια υγεία μέσα από την υποκίνηση συλλαλητηρίων και συγκεντρώσεων αλλά για την πορεία της χώρας υποδαυλίζοντας κάθε είδους αντίδραση και υιοθετώντας μια άκρατη σκανδαλολογία που ξεκινά από τα τρολς και τα φίλα προσκείμενα Μέσα Ενημέρωσης που μετατρέπεται σε αντιπολιτευτική επίσημη γραμμή.

Η υπόθεση των self tests και του διαγωνισμού για την απόκτηση και δωρεάν διάθεσή τους στους πολίτες ενδεικτική. Όπως και η στάση που έδειξαν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την εξέγερση του 1821 που σημειωτέον ανέδειξαν το brand «Ελλάδα» σε όλο τον κόσμο.

Η ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έκδηλη. Και γίνεται όλο και εντονότερη όσο οι «σκελετοί» από την ντουλάπα της διακυβέρνησης βγαίνουν προς το φως φέροντας το αριστερό «ηθικό πλεονέκτημα» ενώπιος ενωπίω με την πραγματικότητα και κυρίως με τους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν.

Οι εξελίξεις με τα self tests και τον διαγωνισμό οδήγησαν σε ένα ακόμη αυτογκόλ. Το πολλοστό τους 20 μήνες που οι πολίτες τους ανέθεσαν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον οποίο έχουν απεκδυθεί επιλέγοντας τον δρόμο της κινηματικής διαμαρτυρίας και της λογικής του 3%.

Ξεκίνησαν τα τρολς, συνέχισαν οι βουλευτές (με πρωτεργάτη τον Π. Πολάκη) και στην συνέχεια ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για σκάνδαλο επικαλούμενο στημένο και φωτογραφικό διαγωνισμό. Οι εξελίξεις τους διαψεύδουν, όπως άλλωστε τους έχουν διαψεύσει όλο το διάστημα του «σκληρού ροκ» και των υψηλών τόνων

Αυτό που έμεινε είναι η προσπάθεια να πέσει λάσπη στον ανεμιστήρα, όπως ακριβώς συνέβη με την υπόθεση Novartis και την προσπάθεια να διασυρθούν 10 πολιτικά στελέχη μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ούτε μόνο η υπόθεση Κουφοντίνα και η υπονόμευση της προσπάθειας διαχείρισης της πανδημίας. Οι έωλες καταγγελίες κατά των επιστημόνων της επιτροπής που έχουν αναλάβει το δυσκολότερο έργο, τα υπονοούμενα για το εμβόλιο, οι καταγγελίες για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς και η κορονοκαπηλεία με τις διαρκείς αναφορές σε νεκρούς και στην κατάσταση του συστήματος υγείας αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας.

Τις τελευταίες ημέρες επιχείρησαν να εγείρουν θέμα ακόμη και με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια με δημόσιες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις προερχόμενος από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα… πάρτυ καταγγελιών και κατηγοριών στήθηκε και ένα ακόμη ιδιόμορφο μπούλινγκ που φτάνει και στα όρια της «δολοφονίας χαρακτήρων» στήθηκε. Με την Κουμουνδούρου να πρωτοστατεί

Δεν είδαν τη διαφήμιση της χώρας αναρωτιέται κανείς; Ίσως πέραν της ιδεοληπτικής τοξικότητας αυτό να ενόχλησε ακόμη περισσότερο. Κάθε προσπάθειας ανάταξης και ανάκαμψης αντιμετωπίζεται εχθρικά αφού είναι βέβαιο η επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης θα σημάνει περαιτέρω περιθωριοποίηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όλο και περισσότερο θυμίζει το κόμμα διαμαρτυρίας και κινηματικής λογικής των συνιστωσών του 3%

Το τελευταίο που επιθυμούν είναι η ανάκαμψη. Ποιος άλλωστε θα δεχόταν το… ρίσκο των συλλαλητηρίων αν είχε ως κυρίαρχο πολιτικό συστατικό την υγεία των πολιτών; Και ποιος θα επιχειρούσε να αποδομήσει από τους επιστήμονες μέχρι τα εμβόλια και από τα μέτρα αυτοπροστασίας και το πιστοποιητικό εμβολιασμού μέχρι τα δωρεάν self tests για όλους τους πολίτες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά και να καταγράφονται και οι ασυμπτωματικοί που άθελά τους γίνονται φορείς διασποράς;

Τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά στη λογική της επαναφοράς στην εξουσία και κυρίως, στην παρούσα φάση, της αντιμετώπισης των υποθέσεων που πλέον μπαίνουν σε τροχιά εξελίξεων και αφορούν πράξεις και παραλείψεις της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας. Από την υπόθεση του Δημ. Παπαγγελόπουλου μέχρι την υπόθεση Ν. Παππά που αύριο μπαίνει στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να αποφασιστεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τις καταγγελίες του Χρ. Καλογρίτσα και την υπόθεση του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑCHANNEL.

Το γαία πυρί μιχθήτω μετατρέπεται σε βασικό σύνθημα στο αφήγημα που έχει στηθεί και το σήριαλ αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας το προανήγγειλε στη Βουλή απειλώντας με ειδικά δικαστήρια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στην εξουσία. Κάτι που φυσικά είχε πρώτος ξεκαθαρίσει ο στενός συνεργάτης του Παύλος Πολάκης...