8ος χρόνος, ημέρα 2401η
Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Οι παλιές ντροπές μένουν πάντα εδώ

Η τρομερή έκρηξη στην Λεωφόρο Συγγρού χάλασε ένα σερί των ωραίων φωτογραφικών ενσταντανέ ενός πολιτικού που λείπει. Λείπει πολύ στον άλλοτε κυβερνητικό του συνοδοιπόρο που εσχάτως δεν παραλείπει στις συνεντεύξεις του να θυμάται και να υπενθυμίζει πόσο επιτυχημένες
μπορεί να είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας όταν στηρίζονται σε έντιμες συμφωνίες.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας ενώ αναφέρεται στην προοδευτική διακυβέρνηση που μπορεί να επιτευχθεί με το πάντρεμα των προοδευτικών υπό την ανάγκη της απλής αναλογικής, αναπολεί το αίσθημα ασφάλειας που του παρείχε η παρουσία του Πάνου Καμμένου στην πολιτική ζωή και στη Βουλή.

Μόλις προχθές επανέλαβε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Κόντρα πόσο οι μονοκομματικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας κατέστρεψαν τη χώρα και πόσο επιτυχημένη ήταν η συγκυβέρνηση με τον κ. Καμμένο στη βάση της έντιμης συμφωνίας τους.

Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δελεάσει τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να τα βρουν πριν ή μετά τις εκλογές με δόλωμα τον κ. Καμμένο τι να πω...

Δεν είναι ντροπή να είσαι απελπισμένος αλλά είναι απελπισία να επιστρέψεις στις παλιές ντροπές σου. Για να μην παρεξηγηθώ ντροπή θεωρούν - εκ των υστέρων βέβαια - τη συνύπαρξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι πολύ αριστεροί σύντροφοι του κ. Τσίπρα. Αν και τότε δεν είχαν και τεράστιο πρόβλημα συνειδήσεως γιατί κανείς δεν έφυγε από το υπουργικό τραπέζι των Τσίπρα - Καμμένου.

Είναι κι αυτή η επιστροφή του κ. Καμμένου στα social media με το μπαράζ εξτρίμ εμφανίσεων που προκαλεί κάποιες απορίες. Θεωρώ απίθανο να θέλει να ξανακατέβει στον εκλογικό στίβο ως υποψήφιος επιδεικνύοντας το ωραίο και ακριβό του στιλ το οποίο ομολογουμένως έχει εξελιχθεί πολύ. Η παρέα στο Υπουργικό με τους ακαλαίσθητους συντρόφους της Κουμουνδούρου είχαν χαλάσει λιγάκι την αισθητική του
αλλά την βρήκε ξανά.

Και πάνω που δείχνει πόσο καλά περνάει στην τοποθεσία Ελλάδα ήρθε αυτή η απίστευτη έκρηξη στο κτίριο της Συγγρού να τον βγάλει από τα ρούχα του. Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς ή προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, δεν κατάλαβα ακριβώς στο δικηγορικό γραφείο της συζύγου του.

Ανθρώπινη εντελώς η αντίδραση του στην καταστροφή. Την επικοινώνησε ευρέως μέσα από τα κοινωνικά του δίκτυα γράφοντας όπως πάντα σαν ένας ανεξάρτητος Έλληνας: « 35 χρόνια δουλειάς βρε αλήτες… Ελπίζω ότι κάποιος εισαγγελέας θα επιληφθεί με αυτόφωρο για την βόμβα φυσικού αερίου…».