Οι δηλώσεις Πολάκη εκφράζουν την κυβέρνηση

Οι δηλώσεις Πολάκη εκφράζουν την κυβέρνηση

Ανικανότητα και επικοινωνιακά τερτίπια που στόχο είχαν να «θολώσουν» την ανείπωτη τραγωδία από φονική πυρκαγιά στο Μάτι καταλογίζει στην κυβέρνηση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Παράλληλα, τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να αναλάβει την «πολιτική ευθύνη», χωρίς όμως καμία συνέπεια και προσθέτει ότι η δήλωση του Παύλου Πολάκη εκφράζει την κυβέρνηση γιατί στην πραγματικότητα έτσι νοιώθουν, και έτσι συμπεριφέρονται. 

Όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ σημειώνει ότι σε λίγες ημέρες η Ελλάδα βγαίνει από το τρίτο Μνημόνιο Τσίπρα για να μπει στο τέταρτο Μνημόνιο Τσίπρα και υπογραμμίζει ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που βλέπει κανείς στο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, στο «ραβασάκι» του ΕΝΦΙΑ, στο λογαριασμό της τράπεζας.

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Διαμάντη 

- H πυρκαγιά στο Μάτι κόστισε τη ζωή σε 94 ανθρώπους. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Αρκεί μια τέτοια κίνηση από τον Πρωθυπουργό;

Έχει αξία να δούμε πώς αντιμετωπίζει ένας πολιτικός ηγέτης μια τέτοια ανείπωτη τραγωδία με 94 νεκρούς μέχρι σήμερα.

Το βράδυ της τραγωδίας στην πρώτη σύσκεψη, ενώ όλοι γνώριζαν για τους νεκρούς δεν είπαν κουβέντα. Την επόμενη ημέρα ο συγκυβερνήτης κ. Καμμένος με το γνωστό του ύφος και ήθος μίλησε απαξιωτικά στους ανθρώπους που έχασαν φίλους και συγγενείς στις φλόγες. Τη δεύτερη ημέρα δόθηκε συνέντευξη τύπου παρουσία του «αντ' αυτού» κ. Τζανακόπουλου, με την δήλωση ότι «όλα έγιναν τέλεια». Την τρίτη ημέρα συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο για να «αναλάβει την πολιτική ευθύνη». Πολιτική ευθύνη χωρίς καμία συνέπεια!

«Φτιάχνονται» ρεπορτάζ που μιλάνε για εμπρηστικούς μηχανισμούς και σε λίγο διαψεύδονται. Κατηγορούν την αυθαίρετη δόμηση, ενώ οι ίδιοι πριν από λίγο καιρό έδιναν κίνητρα νομιμοποίησης. Και μετά έρχονται οι παραιτήσεις του κ. Τόσκα και των Αρχηγών, αυτών οι οποίοι μαζί με τον κ. Τζανακόπουλο έλεγαν ότι όλα πήγαν καλά!

Η επικοινωνία στην οποία είναι «μετρ», δεν μπορεί να «θολώνει» την εικόνα της ανείπωτης τραγωδίας. Γι'' αυτό και η δήλωση του κ. Πολάκη είναι αυτή που εκφράζει την Κυβέρνηση. Έτσι νοιώθουν, έτσι συμπεριφέρονται.

- Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε μια εμπεριστατωμένη ερώτηση στη Βουλή για την πυρκαγιά. Μεταξύ άλλων ζητά να δοθούν συνομιλίες του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. Εκτίμησή σας είναι ότι η ευθύνη βαρύνει κυρίως αυτές τις δύο υπηρεσίες;

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής γνωρίζουμε τι σημαίνει επιχειρησιακή επάρκεια, έχουμε την γνώση και την εμπειρία. Η καταστροφή ήταν τεράστια, και μάλιστα μια ανάσα από την Αθήνα. Πέρα από τα επικοινωνιακά τερτίπια της Κυβέρνησης, θα πρέπει να αναδειχθούν λάθη, παραλείψεις, προβλήματα, αδυναμίες, ευθύνες.

Τώρα όλα αυτά θα τα ζητήσει και η Δικαιοσύνη. Κοιτάξτε, το σβήσιμο της πυρκαγιάς δεν είναι θέμα ιδεολογίας είναι θέμα επιχειρησιακής ικανότητας, αξιοκρατίας των επιλογών σε θέσεις ευθύνης και προετοιμασίας.

Δυστυχώς αυτή η Κυβέρνηση απέτυχε σε όλα αυτά! Για όλα τα παραπάνω αποδεικνύει ότι έχουμε απλά και καθαρά μια ανίκανη Κυβέρνηση. Θυμίζω σε όλους ότι μεγάλες τραγωδίες από πυρκαγιές έγιναν επί Καραμανλή και Τσίπρα.

- Το αφήγημα της κυβέρνησης για τα αίτια της πυρκαγιάς στο Μάτι κινείται γύρω από την ανεξέλεγκτη δόμηση και την ύπαρξη των αυθαιρέτων, κατηγορώντας ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη διαιώνιση του προβλήματος. Θεωρείτε ότι αρκεί μια τροπολογία ή το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να αποπροσανατολίσει;

Θέλω να θυμίσω δυο στοιχεία: Πρώτον, ότι εν μέσω τραγωδίας έφεραν τροπολογία για την αύξηση μισθών στους Προέδρους ΔΕΚΟ και δεύτερον, ότι μετέφεραν τους τρομοκράτες από τον Κορυδαλλό. Σας είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα θέματα τα αντιμετωπίζει επικοινωνιακά και στα περισσότερα βρίσκει «βολικούς εχθρούς». Προσωπικά, θα προτιμούσα να είχε κερδίσει ακόμη μια επικοινωνιακή μάχη, παρά να είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές.

Εμείς δεν σκεφτόμαστε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε πως «πολλαπλασιάζονται οι αυτοκτονίες» για να τις χρησιμοποιήσει πολιτικά εις βάρος των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο κ. Τσίπρας έχει μόνο σε ένα πράγμα δίκιο: Κανείς και τίποτα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί. Η απόδοση των ευθυνών έχει και να κάνει με την ίδια την ζωή μας.

- Σε λίγες ημέρες η χώρα βγαίνει τυπικά από το Μνημόνιο. Το ΔΝΤ «βλέπει» μεγάλες προκλήσεις για την χώρα μας, ενώ η αντιπολίτευση μιλά για άτυπο 4ο Μνημόνιο. Ποια είναι τελικά η πραγματικότητα;

Σε λίγες μέρες, η χώρα βγαίνει από το τρίτο Μνημόνιο Τσίπρα και μπαίνει στο τέταρτο Μνημόνιο Τσίπρα. Που είναι και το χειρότερο, γιατί δεσμεύει την Ελλάδα για δεκαετίες, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας. Σε λίγες εβδομάδες, θα έρθει στους πολίτες ο «μετα-μνημονιακός» ΕΝΦΙΑ, αυξημένος φυσικά, και σε λίγους μήνες, οι συνταξιούχοι θα λάβουν τις «μετα-μνημονιακές» συντάξεις τους, πετσοκομμένες φυσικά. Η πραγματικότητα, κύριε Διαμάντη, είναι αυτή που βλέπετε στο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, στο «ραβασάκι» του ΕΝΦΙΑ, στο λογαριασμό της τράπεζας. Και δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, δεν κρύβεται πίσω από τα πλατιά του χαμόγελα και τα φθηνά του κόλπα. Η πραγματικότητα θα αποτυπωθεί στις εκλογές.

- Φοβάστε ένα εκλογικό αιφνιδιασμό ή μετά και την πυρκαγιά στο Μάτι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία;

Ο κ. Τσίπρας και Καμμένος δεν μπορούν να αιφνιδιάσουν κανέναν πια! Το γνωρίζουν και γι'αυτό το επόμενο διάστημα θα στοχοποιήσουν το Κίνημα Αλλαγής. Γνωρίζουν ότι εμείς είμαστε ο πραγματικός τους αντίπαλος. Ξέρουν ότι εμείς είμαστε ο γνήσιος προοδευτικός χώρος έκφρασης. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την συντηρητική παράταξη, είτε αυτή λέγεται ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ.