O ΣΥΡΙΖΑ απειλεί σοβαρά να κερδίσει τον πόλεμο

Στα κρυφά σχολειά της αριστεράς οι καθοδηγητές δίδασκαν τους μικρούς κομμουνιστές ότι ο τελευταίος καπιταλιστής θα κρεμαστεί από τα έντερα του τελευταίου γραφειοκράτη. Στην εποχή του ερυθρού καπιταλισμού του Πεκίνου είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ποιος είναι ο καπιταλιστής και ποιος ο γραφειοκράτης. Αυτός που θέλει πάντως να διορίσει 3-4 χιλιάδες δικαστικούς για να αλλάξει την… Δικαιοσύνη, γραφειοκράτης είναι σίγουρα. Μάλλον θα πεθάνει πρώτος… 

Αλλιώς η υπόθεση εργασίας δεν βγαίνει. Αν θεωρήσουμε ότι ο καπιταλιστής θα είναι το τελευταίο θύμα αυτού του αέναου πολέμου των τάξεων, ο γραφειοκράτης θα πεθάνει σίγουρα πρώτος, αν πιστέψουμε τα όσα έλεγαν οι πρωτοπόροι της κόκκινης προπαγάνδας για τα άντερα. Κατά συνέπεια, θα πρέπει το είδος των γραφειοκρατών να μεταλλαχτεί σε ένα νέο είδος, όπως συνέβη με τους κομμουνιστές στην Κίνα. 

Άρα, δεν πιστεύουμε τον Παύλο και τους φίλους του όταν μιλούνε για Δικαιοσύνη. Προφανώς και τους ενδιαφέρει ο… αρμός. Όχι όμως για να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά για να γίνουν αυτοί οι χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη. Η γνωστή ιστορία από την ημέρα γέννησης αυτής της κοινωνίας. Ο κόσμος, πάντως, που μας υπόσχονται δεν είναι δίκαιος. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Αυτό που πραγματικά υπόσχονται είναι βουνά από πιλάφι στους πιστούς οπαδούς τους. 

Έχουμε μία βασική διαφορά εμείς, οι αμετανόητοι νεοφιλελεύθεροι με όλους αυτούς που επικαλούνται την «αλλαγή» του κόσμου μέσα από τον απόλυτο έλεγχο της… εξουσίας. Οι αριστεροί και οι δεξιοί κρατιστές είναι εραστές του κράτους και εχθροί της Ελευθερίας . 

Το κακό, όμως είναι ότι είναι θα κερδίσουν! Ή καλύτερα, έχουν μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουν! Όσο η κεντροδεξιά διακατέχεται από τα γνωστά φοβικά της σύνδρομα και όσο παρασύρεται σε λαϊκιστικούς ακροβατισμούς από τον ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητές τους να κερδίσουν. Όχι την μάχη, αλλά το πόλεμο. Ολοκληρωτικά. Και τότε ναι, χιλιάδες πρόθυμοι θα ξεφυτρώσουν για να ανακαλύψουν στο πρόσωπο του φωτεινού ηγέτη Αλέξη τον νέο Εθνάρχη. Ή ακόμη και καλοπροαίρετοι κεντρώοι που θα επαναλάβουν πλάνες τύπου Μαραντζίδη περί μετάλλαξης των νεοσταλινικών σε ταγούς της σοσιαλδημοκρατίας.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από τον Αλέξη, τον Παύλο και τον Νίκο είναι να πολλαπλασιάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές της. Μεταρρυθμίσεις παντού! Είναι το απόλυτο φάρμακο για να εξαφανιστούν τα μικρόβια του λαϊκισμού. 

Έχει δίκιο ο σύντροφος Πολάκης. Αν διορίσει 3 με 4 χιλιάδες νέους δικαστικούς θα αλλάξει πλήρως την Δικαιοσύνη. Κι άλλους 3 με 4 χιλιάδες την Αστυνομία. Και με άλλους 100 χιλιάδες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα ελέγχουν ολοκληρωτικά το κράτος και τις δομές του. Και τότε δεν πρόκειται να τους κουνήσει κάποιος από την κυβέρνηση και για κανέναν λόγο. Αυτό που «παίζουν» τα παιδιά δεν είναι η επόμενη εκλογική μάχη. Είναι ο θάνατος των αντιπάλων τους. Έχουν δίκιο όταν λένε ότι την προηγούμενη φορά δεν το έκαναν καλά. Και στην περίπτωση της Novartis και σε αυτή του Mega απέτυχαν. Την επόμενη φορά θα είναι σίγουρα καλύτερα οργανωμένοι… 

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]