Ο λαϊκισμός και η ανεύθυνη στάση του Μπόρις

Ο λαϊκισμός και η ανεύθυνη στάση του Μπόρις

Ρουλέτα με την υγεία συνεχίζει να παίζει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στη Μ. Βρετανία, η οποία βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με την Ιταλία αναφορικά με τη διασπορά του.

Σε ένα αποκορύφωμα λαϊκισμού, ο βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη με «τεθλιμμένο ύφος», προκειμένου να μας πει αφενός μεν, ότι μας περιμένουν δύσκολες εβδομάδες και μήνες στον ορίζοντα, αφετέρου δε, να προετοιμαζόμαστε γιατί οικεία μας πρόσωπα θα «φύγουν» πριν την ώρα τους. Συνέστησε παράλληλα ως βασικό μέτρο προφύλαξης για τους μεγαλύτερους σε ηλικία να μην πηγαίνουν κρουαζιέρα!

Και «έκλεισε» τις δηλώσεις του λέγοντας ότι όσοι έχουν «πυρετό» κάτω από 37,8, να παραμείνουν απομονωμένοι στο σπίτι τους για 7 ημέρες. Κανένα τεστ κορονοϊού για αυτούς και, βέβαια, κανένα τηλέφωνο στο emergency line 111, το οποίο υποτίθεται ότι πρέπει να ανταποκρίνεται μόνο σε όσους έχουν «πυρετό» από 37,8 και άνω. Μάλιστα αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες! Τέτοιος λαϊκισμός και «υπευθυνότητα» από τον πολιτικό μας ηγέτη, ο οποίος, για όσους έχουν ήδη ξεχάσει, «σχεδιάζει» να μας βγάλει εκτός Ευρώπης, ίσως και με άτακτο Brexit, σε εννέα μήνες.

Και καθώς έλεγε τα παραπάνω, άφησε την γνωστή τριήμερη ιπποδρομία του Cheltenham να διεξαχθεί ατάραχα μέχρι την Παρασκευή. Ιπποδρομία, η οποία προσέλκυσε 69.000 θεατές την τελευταία ημέρα. Καλύτερα να μη σκεφτόμαστε εάν η αγάπη για τα άλογα αποτέλεσε πηγή έξαρσης του ιού.

Τα παραπάνω απίστευτα, πλην όμως αληθινά, συμβαίνουν ενώ ο Μπόρις “παίζει χωρίς αντίπαλο”, καθως το κόμμα των Εργατικών, έχοντας υποστεί καταποντισμό στις εκλογές του Δεκεμβρίου, ασχολείται μόνο με την εκλογή νέου ηγέτη (η οποία προγραμματίζεται για τις αρχές Απριλίου).

Συνεπώς, όταν κάποιος είναι ήδη λαϊκιστής, όπως ο Μπόρις, ανδρώνεται και θεριεύει ελλείψει αξιόπιστου πολιτικού αντιπάλου.

Έλα όμως που οι δηλώσεις του Μπόρις κάθε άλλο παρά καθησύχασαν τους πολίτες οι οποίοι, βλέποντας το ιό να «θερίζει» στον υπόλοιπο κόσμο όπου λαμβάνονται αποτρεπτικά μέτρα, άρχισαν να αδειάζουν τα super markets. Εγώ, για παράδειγμα, προσπάθησα να κάνω online παραγγελία από γνωστό supermarket «κολοσσό». Αρκετά ήδη υγιεινής δεν είναι βέβαια διαθέσιμα, αλλά, σε κάθε περίπτωση, το delivery είναι διαθέσιμο 5 ημέρες μετά. Η άλλη επιλογή είναι να γίνει online παραγγελία αλλά να πάω εγώ ο καταναλωτής στο supermarket να παραλάβω, 2 ημέρες μετά, την παραγγελία.

Και όμως, η ανοχή στον λαϊκισμό έχει και τα όρια της. Πράγματι, χρειάστηκε, η μόλυνση, από τον ιό του προπονητή της Άρσεναλ Mikel Arteta για να βάλει «λουκέτο» η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στο αγαπημένο μας άθλημα αψηφώντας, έτσι, την ανεύθυνη κυβέρνηση Μπόρις η οποία ήθελε να μην διαταραχθεί το άθλημα από τον «ενοχλητικό» κορονοϊό.

Και έρχεται, λοιπόν, το Σάββατο 14 Μαρτίου, και οι νεκροί από τον ιo διπλασιάζονται, σε μία ημέρα, από τους 11 στους 21 ! Σοκ για τους πάντες στην κυβέρνηση του Μπόρις και, μάλλον, όχι και τόσο, για εμάς τους πολίτες οι οποίοι ήδη αντιδρούσαμε στον παραλογισμό του Μπόρις με επισκέψεις, online και μη, στα supermarkets.

Ξέρετε ότι δεν περιαυτολογώ για το Πανεπιστήμιο μου. Όμως λίγες ώρες μετά, δηλαδή το Σάββατο λαμβάνουμε email από τις αρχές του Πανεπιστημίου ότι σταματούν άμεσα τα μαθήματα στο αμφιθέατρο μέχρι και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους. Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, το Λίβερπουλ, δίνει προτεραιότητα στην υγεία του Πανεπιστημιακού προσωπικού και των φοιτητών μας/φοιτητριών. Να σημειώσω εδώ ότι έχουμε ήδη κάνει προεργασία για το πως θα ολοκληρωθούν online τα μαθήματα και οι εξετάσεις. Και όλα αυτά, υπεράνω, όπως καταλαβαίνετε, της όποιας κυβερνητικής οδηγίας, η οποία, αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες, είναι ελλιπέστατη, ως ανεπαρκής. Βλέπω τώρα ότι και άλλα Πανεπιστήμια πράττουν το ίδιο. Ένας-ένας, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, παρακάμπτοντας, δηλαδή, την κυβερνητική απραξία!

Πολλές φορές σκεφτόμαστε αρνητικά τα όσα γίνονται στην Ελλάδα. Όμως, σε αγαστή συνεργασία με την υπόλοιπη Ευρώπη (και όχι μόνο), η Ελλάδα έχει πάρει σοβαρά μέτρα περιορισμού του ιού.

Εδώ, ακόμα και τώρα, οι ειδικοί του Μπόρις, θεωρούν ότι καλό θα ήταν να προσβληθούμε «μαζικά» από τον ιό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε αντισώματα τα οποία θα λειτουργήσουν ως σθεναρό αντίβαρο σε μελλοντικούς κορονοϊούς. Μάλιστα, φίλοι και φίλες. Αυτός ο ηγέτης μας κυβερνά! Και μην ξεχνάτε: όντας εξουθενωμένοι από τον κορονοϊό, ρισκάρουμε, υπό την ηγεσία του Μπόρις, να βγούμε από την Ε.Ε. με άτακτο Brexit στις 31 Δεκεμβρίου!

ΥΓ1 : Πολλαπλασιάζονται οι θάνατοι εδώ. Στους 35 την Κυριακή. Αύξηση 66,7% σε μια ημέρα...

ΥΓ2 : Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Matt Hancock μας δήλωσε σήμερα ότι σκέφτονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες(!) να ζητήσουν στους άνω των 70 ετών να μείνουν σπίτι τους για τέσσερις (4) μήνες...

Simon Dawson/Pool via AP