Ο Κυριάκος παρασύρει τον Αλέξη στον δρόμο της αρετής και της αριστείας

Έχουμε ένα πρωθυπουργό που θα ήθελαν να τον έχουν οι Άγγλοι, έναν υπουργό ψηφιακής πολιτικής που θα ήθελαν να τον έχουν πολλοί πρωθυπουργοί στην ομάδα τους, κυβερνητικά στελέχη που μπορούν να εργαστούν σε οποιονδήποτε μεγάλο οργανισμό του κόσμου. Η κυβέρνηση αυτή διαθέτει καλό υλικό. Αυτό υποψιάζεται και ο Αλέξης Τσίπρας και αναζητά πλέον συνεργάτες μεταξύ των … αρίστων! Το think tank του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη είδηση των ημερών.

Δεν ξέρω αν αυτό που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, η διεύρυνση του επιτελείου του με σημαντικούς ανθρώπους από τον κόσμο της αριστείας, έχει στοιχεία υποκρισίας, όπως λένε οι εχθροί του, ή αν πρόκειται για μία πραγματική προσπάθεια να αφήσει πίσω του την εποχή του δεκαπενταμελούς και της ανέξοδης επανάστασης. Η αλήθεια είναι ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτό που πάει τώρα να γίνει, έναν παλαίμαχο πρωθυπουργό που αποτελεί εύκολη λεία για τους αντιπάλους του. Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απουσία προτάσεων για τα πραγματικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής μας και της καθημερινότητας του πολίτη. Και προτάσεις δεν μπορεί να φέρει ο παλαιός κομματικός μηχανισμός του 3%.

Αντίθετα, οι επιστήμονες και οι διακεκριμένοι σε διάφορους τομείς Έλληνες που συμμετέχουν στο think tank του Αλέξη Τσίπρα μπορούν να κάνουν προτάσεις και να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό προϊόν απέναντι στο πακέτο των φιλελεύθερων προτάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν μη τι άλλο από αυτό θα κερδίσει η χώρα.

Θα είναι συνεπής σε αυτή τη νέα του πολιτική ο κ. Τσίπρας; Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο! Αν θα ακούει τους αρίστους ή αν θα τους απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα πρωϊνό. Αυτό που έχουμε σήμερα ως δεδομένο είναι το γεγονός ότι έγινε η ανακοίνωση. Κι εκείνο που θα περιμένουμε να δούμε είναι η ομάδα αυτή θα αρχίσει να παράγει έργο. Ή αν θα συνεχίσει η αντιπολίτευση να γίνεται με τον τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα.

Στο μεταξύ, ο κύριος Μητσοτάκης αποκαθιστά την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους μας. Αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση που κερδίζει έτσι πόντους στο εσωτερικό. Αυτό είναι ένα καλό επιχείρημα για να πειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει στην άκρη τα πάθη του παρελθόντος και τα στείρα αντιδεξιά σύνδρομα.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]