Ν. Κεραμέως: Η νέα κυβέρνηση θα ενώσει την κοινωνία

Ν. Κεραμέως: Η νέα κυβέρνηση θα ενώσει την κοινωνία

Η νέα κυβέρνηση θα είναι όλων των Ελλήνων, δηλώνει στο liberal.gr η Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πως οι πολίτες αποδοκιμάζουν τις πολιτικές του λαϊκισμού, του διχασμού και της αλαζονείας. Τονίζει δε, πως στις εκλογές πρέπει να αποφευχθεί η ακυβερνησία που έχει σκηνοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών επισημαίνει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν διδάχθηκαν τίποτα από όσα έχουν γίνει ούτε φυσικά και από το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμά πως η νίκη του κόμματός της στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα είναι σημαντική.

Ως προς το θέμα της αυτοδυναμίας δηλώνει πως είναι «εφικτή και ευκταία» ξεκαθαρίζει ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ένα αποτέλεσμα και επι της ουσίας καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ώστε να αποφευχθεί η ακυβερνησία την οποία έχει «σκηνοθετήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εφαρμογής της απλής αναλογικής. 

Μιλά ακόμη για την κάθοδό της στις εκλογές, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια γυναίκα πολιτικός και σχολιάζει το άρθρο των financial times που την αναγορεύει σε μια εκ των έξι γυναικών «που πρέπει να προσέξουμε» στην Ελλάδα.

Συνέντευξη στον Ανδρέα Ζαμπούκα

- Πώς κρίνετε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών; Πιστεύετε ότι θα επηρεάσουν την έκβαση των εθνικών εκλογών;

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έχει διττή αποτίμηση: αφενός, οι πολίτες επιδοκίμασαν τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας, όπως η μείωση φόρων και εισφορών, η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας. Αφετέρου, η κάλπη έδωσε ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας των κυβερνητικών πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και δη των πολιτικών του λαϊκισμού, του διχασμού και της αλαζονείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε πολύ και σε πολλά μέτωπα, τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να προδικάσει το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ωστόσο, δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες που οδήγησαν στη μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ σε ευρωεκλογές στη χώρα μας. Και μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να διδάχθηκε τίποτα. Από την επόμενη κιόλας μέρα των Ευρωεκλογών, είχαμε βροχή ρουσφετολογικών τροπολογιών, μετατάξεις ημετέρων, τον αντικανονικό διορισμό της ηγεσίας του Αρείου Πάγου κ.ά. Οι πολίτες παρακολουθούν και θα κρίνουν.

- Είναι εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ;

Η αυτοδυναμία είναι εφικτή και ευκταία, ώστε να υπάρχει προοπτική και σταθερότητα στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Και για να αποφευχθεί η ακυβερνησία που έχει σκηνοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα, με την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, μακριά από το διχαστικό λόγο στον οποίο τόσα χρόνια επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ακούμε διαρκώς ότι θα επιδιώξτε συναινέσεις, πώς τις ορίζετε;

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ότι, ανεξαρτήτως αυτοδυναμίας στη νέα Βουλή, επιδίωξή μας θα είναι να επιτύχουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις, για την περαιτέρω στήριξη των μεταρρυθμίσεων και τη σταθερή πορεία που χρειάζεται η χώρα.

Συγκλίσεις με πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ασπάζονται τις αρχές και τις αξίες μας, αλλά και τις προγραμματικές μας θέσεις για μία Ελλάδα με περισσότερες δουλειές, ασφάλεια, λιγότερους φόρους. Έχουμε πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι οι πολίτες έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια, έχουν καταβάλει υπέρμετρες θυσίες και θέλουν μία Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, που θα δώσει λύσει στα προβλήματά τους, θα ενώσει ξανά τον κοινωνικό ιστό, θα αμβλύνει τις αντιθέσεις, θα εργαστεί σκληρά για ένα καλύτερο μέλλον, για μία πιο φωτεινή Ελλάδα, αυτή που αξίζουμε.

- Στις επερχόμενες εκλογές, μετακινείστε από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών. Είστε έτοιμη;

Στις επερχόμενες εκλογές είμαι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια του Βόρειου Τομέα της -διασπασμένης πλέον- Β' Αθηνών, κατόπιν απόφασης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απόφαση αυτή συμπίπτει με την προσωπική μου προτίμηση, καθώς ζω, κινούμαι και δραστηριοποιούμαι σε αυτές τις περιοχές, και συνακόλουθα γνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τον κόσμο, τις ελλείψεις και τις δυνατότητες. Η προετοιμασία μου για την νέα εκλογική περιφέρεια δεν είναι προεκλογική, αλλά έχω μία ουσιαστική, πολυετή και σε βάθος ενασχόληση με τα τεκταινόμενα της ευρύτερης περιοχής.

- Πριν από έναν μήνα οι Financial Times, με το άρθρο τους «Έξι γυναίκες που πρέπει να προσέξουμε» αναφέρθηκε και σε σας. Πώς το αξιολογείτε;

Η συντακτική ομάδα επέλεξε να αναφερθεί σε έξι Ελληνίδες, από τους χώρους της επιχειρηματικότητας, της πολιτικής, των ΜΚΟ και του αθλητισμού, που με τη δουλειά τους συμβάλλουν στην οικοδόμηση της μελλοντικής εικόνας της χώρας. Γυναίκες για τις οποίες, μεταξύ άλλων, η οικονομική κρίση αποτέλεσε πρόκληση και έναυσμα για να μείνουν ή να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να προσπαθήσουν να συμβάλουν στην επανεκκίνησή της. Ήταν ομολογουμένως εξαιρετικά τιμητικό. Και συνάμα πολύ ενδιαφέρον να «βλέπεις» τη χώρα σου από την οπτική ενός τόσο έμπειρου και με επιρροή μέσου, όπως οι Financial Times.

- Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία γυναίκα πολιτικός σήμερα στη χώρα μας;

Σε γενικές γραμμές, οι ίδιες που αντιμετωπίζουν και οι άνδρες συνάδελφοί μας: πρέπει να αποδείξουμε ότι εκπροσωπούμε επάξια τους πολίτες από τη θέση την οποία υπηρετούμε, ότι ανταποκρινόμαστε στα καθήκοντά μας, ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στη θέση μας. Ωστόσο, οι γυναίκες χρειάζεται να καταρρίψουμε και ορισμένα παρωχημένα στερεότυπα που εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και σήμερα.

Για παράδειγμα, υπάρχει η πεποίθηση ότι η γυναίκα πολιτικός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, εξαιτίας της γυναικείας ευαισθησίας της, άρα είναι καλή μόνο για κοινωνικά χαρτοφυλάκια, ή ότι προωθείται χάρη σε ιδιαίτερες σχέσεις που μπορεί να έχει. Επομένως, οι γυναίκες πολιτικοί πρέπει να αποδείξουμε επιπλέον ότι οι στρεβλές, παγιωμένες αντιλήψεις δεν ισχύουν, αλλά ότι έχουμε τη γνώση, την ικανότητα και αξίζουμε να αναλάβουμε θέσεις ευθύνης.