Μιχάλη, δώσε πόνο

Προχθές, στην Βουλή, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μοίρασε πόνο σε πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με την μνημειώδη «τάπα» στον Δ.Τζανακόπουλο για τους μουσαμάδες του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Λόγω των κυβερνητικών πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι λογικό τα στελέχη του να είναι ευάλωτα στις αντεπιθέσεις των υπουργών της σημερινής κυβέρνησης.

Ο πόνος που μοίρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι διπλός, καθώς δεν ανήκει στην Νέα Δημοκρατία. Ήταν από τα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με πλούσια κυβερνητική και κομματική θητεία. Συνεπώς, τα όσα καταμαρτυρεί στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιδιάζουσα βαρύτητα.

Προχθές διεξήχθη στην Βουλή συζήτηση για τις νέες ταυτότητες, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθ΄υπόδειξη του επίσημου εντύπου τους που «ντοκουμεντάρισε» σκάνδαλο, θεώρησαν υποχρέωση τους να αναδείξουν το θέμα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όχι μόνον έδωσε πειστικές απαντήσεις επί του προκειμένου, αλλά αφήνοντας αιχμές για τον ανάλογο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ανάγκασε τους πρώην υπουργούς να περάσουν στην άμυνα.

Με απλά λόγια «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι».

Αλλά την μεγάλη πανωλεθρία την υπέστησαν όταν η συζήτηση περιεστράφη για την υποτιθέμενη αστυνομική βία. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως επί ένδεκα περιστατικών μόνο σε δύο έχουν παρατηρηθεί χαρακτηριστικά υπέρβασης και η έρευνα συνεχίζεται.

Συνεπώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «πλέον δεν έχουμε fake news, αλλά fake stories, σενάρια ολόκληρα που σκαρφίζονται ορισμένοι».

Όμως την προχθεσινή ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα την θυμούμαστε, γιατί εμπλούτισε το λεξιλόγιο για την βία των αντιεξουσιαστών με τρεις εκφράσεις: «πλημελληματικοί τσιμεντόλιθοι», «δικαιωματικά στειλιάρια»  και «εφηβικές μολότοφ», που έστειλαν στο νοσοκομείο τριάντα εργαζόμενα παιδιά. Τριάντα αστυνομικούς, για τους οποίους η Αριστερά δεν μιλά, δεν ενδιαφέρεται.

Νομίζω πως ο Μιχάλης, προχθές, έγραψε ιστορία.

Φαίνεται πως η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να κόψει το νήμα που την συνδέει με παραβατικές συμπεριφορές. Η ιδεολογία της δεν της το επιτρέπει, με αποτέλεσμα οι βουλευτές διαρκώς να ανακαλύπτουν περιστατικά αστυνομικής βίας.

Μάλιστα πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, από τους ηθικούς αυτουργούς των Δεκεμβριανών του 2008, κατηγόρησε τον  Χρυσοχοΐδη πως «είναι υπουργός των βασανιστηρίων και της ταπείνωσης». 

Προφανώς, δεν πρόκειται για μια συνήθη αμετροέπεια, αλλά ένδειξη της απόγνωσης στην οποίαν έχουν περιέλθει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός δεν αντιλήφθηκε πως με αυτούς του χαρακτηρισμούς δεν προσβάλλει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που εγκρίνουν την πολιτική του, όπως φανερώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. 

Εκείνο όμως που δεν θα αντέξουν οι Συριζαίοι θα είναι όταν τα Εξάρχεια θα γίνουν μια κανονική γειτονιά. Ήδη εκκαθαρίζονται τα στέκια των εμπόρων ναρκωτικών, εκκενώνονται κατειλημμένες πολυκατοικίες και η Αστυνομία έχει καταργήσει το άβατο της περιοχής.

Σιγά-σιγά η περιοχή θα αλλάξει όψη προς μεγάλη λύπη των Συριζαίων.

Τελικά υπάρχουν υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας που όχι μόνο παράγουν έργο, αλλά μοιράζουν πόνο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία. 

Δεν μπορούν να αντιληφθούν πως μπορεί να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη με παράλληλο σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών και ζώντας στον δικό τους κόσμο φαντασιώνονται «ταπεινώσεις» και «βασανιστήρια».

Ο Χρυσοχοΐδης—και όχι μόνο-- τους προσγειώνει στην πραγματικότητα.