Με την κανονικότητα ή με την αναταραχή;

Η κ. Αχτσιόγλου, χωρίς να το θέλει, έθεσε το δίλημμα που θα κυριαρχεί από εδώ και μπρος μέχρι και τις εκλογές. Στις κάλπες, όποτε στηθούν, οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν σε αυτό το δίλημμα. Η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται να ψάχνει αυτό που θα διακυβευθεί στις επόμενες εκλογές. Της το προσέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Από το φθινόπωρο ήταν ορατή η πολιτική της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να υπονομεύσει την κυβέρνηση στο έργο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Κοντά στις χίλιες διαδηλώσεις έγιναν από το φθινόπωρο του 2020, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάιδευε τα αυτιά των παρτάκηδων και στηλίτευε την ΕΛ.ΑΣ. κάθε φορά που προσπαθούσε να διαλύσει τις ανοικτές συγκεντρώσεις τους.

Είχαμε συνεχώς δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που με αυτές επεδίωκαν να προκαλέσουν πρόσθετη αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους πολίτες. Ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει ο ίδιος ο Α. Τσίπρας για το εμβόλιο. Πως δεν υπάρχει, την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιζητούσε από κάπου να πιαστεί. Να υπενθυμίσω στον αναγνώστη ότι μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, δεν υπήρχε καμία δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που να προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Παραπέμπω δε στο κατάπτυστο και προσβλητικό «ξεστοκάρισμα» του ίδιου του Τσίπρα.

Τότε λοιπόν, στις αρχές του 2021, κάποιοι ελάχιστοι, ψιθυρίζαμε πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά υπονομεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Μας είπαν οι γνωστοί «μετριοπαθείς» πως είμαστε για μια ακόμα φορά υπερβολικοί και ακραίοι. Όμως μια σειρά από δηλώσεις και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του ευρωβουλευτή Π. Κόκκαλη που ζητούσε από τους τουρίστες να μην επισκεφθούν την Ελλάδα, έκανε φανερό πως υπήρχε ένα κεντρικός σχεδιασμός. Ένας κεντρικός σχεδιασμός που αποβλέπει να καθυστερήσει ή και να ματαιωθεί ακόμα η επιστροφή στην κανονικότητα.

Ώσπου ήρθε η κ. Αχτσιόγλου και είπε απερίφραστα αυτό που εμείς ψιθυρίζαμε. «Η κανονικότητα ποτέ δεν είναι η ευκαιρία για την Αριστερά».

Η πατρίδα μας ως γνωστόν από το 2010 βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, οικονομική, κοινωνική, πολιτική. Ευτυχώς, η δημοκρατία μας άντεξε. Αν εξαιρέσουμε ένα μικρό διάλειμμα στο 2019, οι πολίτες δεν έχουν σηκώσει κεφάλι. Τι επιθυμούν σήμερα; Να επιστρέψει η ζωή τους στους κανονικούς ρυθμούς της. Να επιστρέψει σε αυτό που η Αριστερά πολεμά. Στην κανονικότητα.

Τι είναι όμως η κανονικότητα; Ας την ορίσουμε. Είναι εκείνη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια κοινωνία, όπου οι πολίτες της μπορούν να εργάζονται, να δημιουργούν, να διασκεδάζουν, να απολαμβάνουν τα αγαθά των κόπων τους, χωρίς έξωθεν περιορισμούς και καταναγκασμούς. Να μην παράγονται συλλογικές ανασφάλειες και αβεβαιότητες, αποτέλεσμα ενός νοσηρού ή προβληματικού οικονομικού-κοινωνικού πλαισίου.

Αυτό έχασαν οι πολίτες το 2010 και αυτό επιθυμούν να επανακατακτήσουν σήμερα και αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στρατηγικό στόχο του να μην το επιτρέψει. Από εδώ και εμπρός η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να θέτει το ερώτημα στους πολίτες: Με την κανονικότητα ή με την αναταραχή;