Με την ελεύθερη αγορά ή με τους κρατιστές;

Με την ελεύθερη αγορά ή με τους κρατιστές;

Αυτό το κράτος είναι ισχυρό και πρόκειται να γίνει ακόμη πιο ισχυρό. Είναι το κράτος που διόρισε τις καθαρίστριες στα Δικαστήρια, που καταδίκασε δίχως δίκη την Σαββαΐδου, που απαιτεί να του παραδώσετε μετρητά και τιμαλφή. Ένα κράτος – τέρας που αναπνέει από τους φόρους σας. Σταματήστε τους!

Μην έχετε αμφιβολία! Αν σε κάτι συμφωνούν απόλυτα οι πορφυρογέννητοι της γερμανικής πολιτικής εξουσίας με τους χαβαλετζήδες της ελληνικής αριστεράς είναι «η ανάγκη ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος». Αυτός είναι πραγματικά ένας καλός λόγος για να αρχίσει κανείς να φοβάται για το τι μπορεί να του συμβεί.

Γιατί είναι δίκαιο να πληρώνει μία επιχείρηση υπέρογκους φόρους, την στιγμή που σε γειτονικές χώρες η αντίστοιχη φορολογία ξεκινάει από το… 1%; Ποιος είναι ο λόγος να ρισκάρει κάποιος σε μία νέα επένδυση και να προσφέρει έτσι θέσεις εργασίας στην κοινωνία, όταν ξέρει ότι θα προσφέρει στο κράτος εν είδει θυσίας εξευμενισμού περισσότερα από τα δύο τρίτα των πιθανών κερδών του;

Μας λένε ότι αν δεν πληρώσουμε τους φόρους μας θα καταρρεύσει το κράτος. Και λοιπόν; Για ποιο κράτος μιλάνε; Υπάρχει Παιδεία; Υπάρχει Δικαιοσύνη; Υγεία; Πού πάνε τα λεφτά μας;

Πληρώνουν φόρους οι Έλληνες; Είναι καιρός να σταματήσει η πλάκα που ξεκίνησε ο ΓΑΠ. Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα δεν είναι μεγαλύτερη από εκείνη που υπάρχει σε άλλες «πολιτισμένες χώρες». Ούτε η διαφθορά είναι μεγαλύτερη από  εκείνη που υπάρχει στην Γερμανία. Ασφαλώς και πληρώνουν φόρους οι Έλληνες. Η διαφορά είναι ότι στον Βορρά οι άνθρωποι φροντίζουν το κράτος να προσφέρει ανταποδοτικές υπηρεσίες. Εδώ, στην Ελλάδα, αυτό θεωρείται δευτερεύον. Αυτό ακριβώς εννοούσε ο δόκτωρ Σόιμπλε όταν έλεγε ότι η Ελλάδα δεν έχει κράτος. Κράτος έχει! Και μάλιστα πανίσχυρο. Σοβαρό κράτος δεν έχει!

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τι γίνονται τα χρήματά μας! Την απάντηση την ξέρουμε όλοι μας. Για παράδειγμα: Το αντικειμενικό πρόβλημα δεν είναι ότι διαθέτουμε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών. Το πρόβλημα είναι ότι η άρνησή τους να αξιολογηθούν, η άρνησή τους να ενταχτούν σε έναν παραγωγικό μοντέλο λειτουργίας και σε συνδυασμό με την ανικανότητα του κομματικού κατεστημένου να αντιληφθεί την σπουδαία αξία της Παιδείας και του Πολιτισμού στην προσπάθεια επιβίωσης του Έθνους, έχουν οδηγήσει την δημόσια εκπαίδευση στην απαξίωση. Δεν θα κάνουμε την Παιδεία μας καλύτερη πληρώνοντας περισσότερους φόρους. Κι από την άλλη πλευρά (για να τα λέμε όλα) δεν θα σωθεί ο προϋπολογισμός της χώρας αν ισοπεδώσουν πλήρως τις αμοιβές των εκπαιδευτικών. Παραγωγικότητα και Δικαιοσύνη χρειαζόμαστε…

Δεν φτάσαμε στα σημερινά μας χάλια λόγω της αριστερής διακυβέρνησης, όπως προσπαθούν  να μας πείσουν διάφοροι. Απλά η αριστερά κάνει τώρα με εντελώς ξεδιάντροπο τρόπο όλα εκείνα που έκανε η δεξιά εν κρυπτώ! Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομίας. Χλευάζουν οι… αντιπολιτευόμενοι, επειδή οι καθαρίστριες που… εκείνοι διόρισαν με αδιαφανείς διαδικασίες στο υπουργείο Οικονομίας μετατάσσονται τώρα ως γραμματείς στα Δικαστήρια και μάλιστα με επίδομα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης! Δεν ξέρουμε αν διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι έχασαν τόσες ψήφους που τις θεωρούσαν στο παρελθόν δικές τους ή για το επίδομα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Να τους θυμίσουμε, πάντως, ότι αυτό το «κόλπο» το είχαν κάνει οι ίδιοι πριν από μία εικοσαετία. Τι είχε συμβεί; Διόριζαν στα Δικαστήρια κλητήρες δίχως διαγωνισμό, επειδή η πρόσληψη γραμματέων απαιτούσε εξετάσεις. Να μην κουραστούν οι ψηφοφόροι τους! Άσε που το αποτέλεσμα στις εξετάσεις δεν είναι πάντα σίγουρο. Αφού, λοιπόν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γέμισαν τα Δικαστήρια με κλητήρες, ήρθε η Φάνη Πάλη Τάδε και τους μονιμοποίησε όλους ως γραμματείς. Τους έδωσαν κι ένα δώρο: Τους πρόσφεραν το επίδομα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Κι επειδή δεν είχαν πτυχίο ανακάλυψαν το τρυκ ΠΕ0 (ΠΕ μηδέν). Δηλαδή Πανεπιστημιακή εκπαίδευση με… μηδέν χρόνια! Ναι οι αθεόφοβοι! Έτσι οι απόφοιτοι δημοτικού ξεπέρασαν υπηρεσιακά τους απόφοιτους των ΤΕΙ! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε κάτι διαφορετικό από το να… εφαρμόσει τον νόμο!

Οι φόροι μας έγιναν μισθοί του κομματικού στρατού του κ. Τσίπρα. Και το ίδιο θα συμβεί και με τους επόμενους κομματικούς στρατούς. Μέχρι να καταρρεύσει αυτό το φεουδαρχικό κράτος.

Ένα κράτος που θέλει να αποκτήσει τώρα μεγαλύτερη ακόμη δύναμη! Δεν του φτάνει αυτή που έχει. Γι’ αυτό και θέλουν ακόμη περισσότερους φόρους! Κι επειδή έχουν εξαντλήσει την φοροδοτική ικανότητα επιχειρήσεων και επαγγελματιών, ανοίγουν νέα φάμπρικα: Τα χρήματα, τα τιμαλφή και ό,τι άλλο «κρύβετε» στα σπίτια σας. Διότι αυτά που έχετε στα σπίτια σας δεν είναι δικά σας. Το ίδιο το κράτος θεωρεί ότι αν δεν ξέρει τι ακριβώς διαθέτετε είναι σαν να του κρύβετε δικά του περιουσιακά στοιχεία που σας τα εμπιστεύτηκε εν είδει δανείου για όσο καιρό θα είστε σε αυτή την γη!

Πρόκειται για την πιο βάρβαρη πράξη παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει συμβεί στην χώρα μας. Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν την εγκαθίδρυση ενός ακραίου καθεστώτος και μάλιστα με τις ευλογίες της… δημοκρατικής Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που την ενδιαφέρει να πάρει πίσω τα λεφτά της και να σταματήσει το προσφυγικό ρεύμα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Για όλα τα υπόλοιπα δεν δίνει δεκάρα τσακιστή. Και μην ακούτε ότι θύμωσαν με ό,τι συνέβη στην κυρία Σαββαΐδου. Ούτε καν ίδρωσαν…

Ο αυταρχισμός και η εξαντλητική φορολογία θα είναι η απάντηση του πολιτικού κατεστημένου στην ολοένα αυξημένη λαϊκή δυσαρέσκεια που θα προκαλέσει η πολιτική της αδράνειας και του… ώριμου φρούτου. Σήμερα είναι ο κ. Τσίπρας που ανέλαβε να φέρει το έργο σε πέρας. Θα φέρει έτοιμο το γεύμα στο τραπέζι του επόμενου! Ο κ. Τσίπρας δεν δημιουργεί καθεστώς για την αριστερά, αλλά για τους κρατιστές και τους οπαδούς τους!

Οι φόροι είναι το κλειδί! Οι φόροι είναι το δικό τους όπλο, αλλά και η μεγάλη τους αδυναμία! Η επόμενη πολιτική σύγκρουση δεν θα είναι μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Μην τους δείτε και μαζί! Η σύγκρουση θα αφορά τους κρατιστές και τους οπαδούς της ελεύθερης αγοράς. Αργά ή γρήγορα εκεί θα πάμε. Όσο οι φόροι και το κράτος – δυνάστης καταστρέφουν ζωές, τόσο θα ξυπνάνε από τον βαθύ λήθαργό τους οι Έλληνες.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]