Ανδρέας Λοβέρδος: Καταχράστηκε εξουσία η Τουλουπάκη, εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες

Καταχράστηκε εξουσία η Τουλουπάκη, εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες

Κόλαφο για όσους επιχείρησαν να στήσουν τη σκευωρία σε βάρος των πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis αποτελούν τα έγγραφα του FBI που έστειλε ο Ι. Αγγελής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με τον Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει στο liberal.gr ότι επιβεβαιώνεται πλέον πως η κ. Ελένη Τουλουπάκη καταχράστηκε την εξουσία της εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες. Σημειώνει δε πως η ίδια και οι αντιεισαγγελείς Διαφθοράς είναι φυσική αυτουργοί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Λοβέρδος είναι ψευδής ακόμη και η δήλωση της εισαγγελέως Διαφθοράς ότι τα έγγραφα του FBI είναι διαβαθμισμένα και κατ επέκταση απόρρητα όπως και η επίκληση που γίνεται προκειμένου να μη στείλει το σύνολό τους στην προανακριτική.

Το γεγονός αυτό, αναφέρει δείχνει πως επιχειρήθηκε να στηθεί ικρίωμα για πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία και σίγουρα χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες ή οτιδήποτε άλλο από την πλευρά των αμερικανικών αρχών, τις οποίες επικαλέστηκε τόσο η δικαιοσύνη όσο και τα μέσα ενημέρωσης την περίοδο που διεξαγόταν η έρευνα και έφτανε η δικογραφία στη Βουλή.

Επίσης ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει πως προκύπτει και ακόμη ένα στοιχείο. Ότι η κ. Τουλουπάκη γνώριζε πως ένας εκ των κουκουλοφόρων μαρτύρων ήταν και μάρτυρας στις ΗΠΑ όπου κατέθεσε με σκοπό να λάβει αμοιβής. Και παρόλα αυτά αρχικώς τον χαρακτήρισε ως προστατευόμενο και εν συνεχεία ως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος παραπλανώντας και τους προϊσταμένους της.

Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου

- Ο αντιεισαγγελέας Ι. Αγγελής απέστειλε στην προανακριτική έγγραφα του FBI από τα οποία προκύπτει ότι δεν ετέθη ποτέ θέμα εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Γιατί δεν έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα; Γιατί τήρησε αυτή τη στάση η εισαγγελία Διαφθοράς;

Κατέθεσε πολύ συγκεκριμένα έγγραφα ο κ. Αγγελής, τα οποία για πολύ συγκεκριμένους λόγους η κ. Ελ. Τουλουπάκη, παρανόμως δεν έστελνε στην Επιτροπή ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής. Και γιατί δεν τα έστελνε; Μα διότι από αυτά αποδεικνύεται ότι καταχράστηκε την εξουσία της προκειμένου να στήσει στο ικρίωμα 10 πολιτικά πρόσωπα από τα οποία αυτός που επιβαρύνθηκε περισσότερο είμαι εγώ, για να εξυπηρετήσει προφανέστατα πολιτικές σκοπιμότητες της τότε κυβέρνησης και ποιος ξέρει και τι άλλο.

Προκύπτει από την επιστολή, του κ. Ι. Αγγελή, το γεγονός ότι η πρόφαση της πως δεν στέλνει τα έγγραφα διότι είναι διαβαθμισμένα, δηλαδή απόρρητα ή έστω εμπιστευτικά, είναι ψευδής. Τα έγγραφα αυτά, όπως λέει στην επιστολή του ο αντιεισαγγελέας, χαρακτηρίζονται αδιαβάθμητα, δηλαδή μη διαβαθμισμένα, δηλαδή μη απόρρητα, μη άκρως απόρρητα, μη εμπιστευτικά. Εδώ έχουμε λοιπόν μια έκδηλη παρανομία η οποία αποδεικνύει μια σειρά από ισχυρισμούς τους οποίους έχουμε προβάλει ενώπιον της Δικαιοσύνης και εγώ και οι υπόλοιποι πολιτικοί, που βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε διάφορες κατηγορίες, με συγκεκριμένα έγγραφα.

- Ο κ. Αγγελής στην επιστολή του επισημαίνει πως έχει καταγγείλει τη στάση της εισαγγελέως Διαφθοράς ακόμη και το γεγονός πως τα έγγραφα του FBI δεν είναι διαβαθμισμένα. Δηλώνει πως το έχει καταγγέλλει αλλά δεν υπήρξε έλεγχος. Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό δείχνει πόσο επιχειρήθηκε να καλυφθεί όλη η υπόθεση. Όμως, θέλω να γίνω συγκεκριμένος. Σε ένα από τα έγγραφα αυτά σύμφωνα με όσα περιγράφει και είπε και στη Βουλή ο ίδιος, γίνεται αναφορά ότι από τον Μάιο του 2017 η Εισαγγελέας Διαφθοράς γνώριζε ότι ένας μάρτυρας, που τον χαρακτήρισε προστατευόμενο και στη συνέχεια εξαπάτησε τους προϊσταμένους της εποπτεύοντες αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, ήταν πρόσωπο που κατέθεσε στις ΗΠΑ ως μάρτυρας επί τω σκοπώ να λάβει αμοιβή από ενδεχόμενη καταδίκη της εταιρείας αυτής (σσ Novartis) από τις αμερικανικές αρχές.

Και η αμοιβή θα ήταν πολλών εκατομμυρίων. Άρα γνώριζε πως είχε συμφέρον από την όλη υπόθεση ο συγκεκριμένος κουκουλοφόρος μάρτυρας η κ. Τουλουπάκη και παρόλα αυτά τον χαρακτήρισε στην αρχή προστατευόμενο μάρτυρα και στη συνέχεια εισηγήθηκε στους εποπτεύοντες αυτήν αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου να τον χαρακτηρίσουν μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος κρύβει το πρόσωπο του, κρύβει τα πραγματικά του στοιχεία, κρύβει και τον εαυτό του από ενδεχόμενη έκθεσή του σε αγωγές και σε μηνύσεις. Απόλυτη προστασία σε έναν άνθρωπο που απαγορευόταν να την έχει.

- Το γεγονός ότι αυτά τα έγγραφα ξεκίνησαν να έρχονται από το 2017 αλλά δεν συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα και εσάς τι δείχνει;

Αποδεικνύει το δόλο της στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας για το οποίο απ ότι γνωρίζω ελέγχεται αυτή τη στιγμή και από τους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, αλλά αυτό δεν μπορώ να το πιστοποιήσω . Θα έχουμε σε λίγο στη Βουλή και τα συγκεκριμένα στοιχεία για να μπορώ να το επιβεβαιώσω και αυτό.

- Τι είναι αυτό που προκύπτει τελικά από τα νέα έγγραφα που εστάλησαν στη Βουλή;

Τα όσα προκύπτουν αυτή τη στιγμή από τα έγγραφα που έστειλε ο κ. Ι. Αγγελής, αποδεικνύουν ότι φυσικοί αυτουργοί στα εγκλήματα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό πλημμελήματος, παράβαση καθήκοντος, είναι η εισαγγελέας Διαφθοράς και οι δύο επίκουροι αντιεισαγγελείς.

Διαβάστε ακόμα:

- Νέα έγγραφα Ι. Αγγελή: Καμία αναφορά του FBI σε πολιτικά πρόσωπα