Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν το 2015!

Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι δηλώσεις που έγιναν πρόσφατα από την πρόεδρο του ΕΟΦ επί ΣΥΡΙΖΑ, κα Κατερίνα Αντωνίου, ότι τις πρώτες 100 μέρες πήγαν στον στρατό για να δουν αν μπορούν να φτιάξουν φάρμακα. Για κάτι προετοιμαζόντουσαν! Ενδιαφέρον έχουν ακόμη οι πρωτοβουλίες Βαρουφάκη για το παράλληλο νόμισμα και οι δηλώσεις Καμμένου με τον ρόλο του στρατού. Ο φάκελος 2015 δεν έχει ανοίξει. Μία φοβική Δεξιά που τρέμει την σκιά της, σκιάζεται από τα πιθανά ευρήματα!

Το 2015 μας είπαν ότι είχαν σχέδιο, αλλά ουδέποτε μας αποκάλυψαν ποιο ήταν αυτό το σχέδιο. Δεν το ομολόγησαν. Κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, με βάση αυτά που γνωρίζουμε. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, που ώθησε την κυβέρνηση Τσίπρα να ζητά την βοήθεια του στρατού στην παραγωγή φαρμάκων, αν δεν προετοίμαζε το έδαφος για μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Και μη πει κανείς ότι προετοιμαζόντουσαν για κάθε ενδεχόμενο. Η Ελλάδα δεν θα είχε φάρμακα μόνο λόγω μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης, την οποία και θα προκαλούσε η ίδια η κυβέρνηση τραβώντας το καλώδιο από το ρεύμα και αποκόβοντας την χώρα από την Ευρώπη. Το είχαν ομολογήσει τότε ανοικτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία και υποστήριζαν ότι ο δρόμος για την… Ελευθερία θα είχε και ορισμένες θυσίες!

Είναι απλό! Το μεγάλο τους σχέδιο, το φάρμακο «απέναντι στα μνημόνια» ήταν η έξοδος από την Ευρώπη. Αυτό «ομολόγησε» στην πράξη η κυρία Αντωνίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα «ανοικτά θέματα». Όπως το πόσοι και ποιοι εργαζόντουσαν στο πλευρό του κυρίου Βαρουφάκη για το παράλληλο νόμισμα και με τι οδηγίες. Αλλά και το τι οδήγησε τον κ. Καμμένο να δηλώσει μετά από εκείνη την περίφημη σύσκεψη με τους αρχηγούς των όπλων ότι ο στρατός θα περιφρουρούσε την τάξη στην Ελλάδα. Να μην αναφερθούμε, τέλος, στο νομισματοκοπείο…

Το ερώτημα είναι γιατί η Κεντροδεξιά κυβέρνηση δεν ανοίγει τον φάκελο 2015. Γιατί δεν αναζητά τις πιθανές ευθύνες για τα δισεκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν για την ελληνική Οικονομία. Όχι από κάποιο ατύχημα, αλλά από ξεκάθαρες πολιτικές επιλογές μιας ανεύθυνης κυβέρνησης. Αν μη τι άλλο μια τέτοια έρευνα θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει τις πολιτικές ευθύνες της Αριστεράς. Για να υπάρχει στο μέλλον μια παρακαταθήκη για το που μπορεί να οδηγήσει ο λαϊκισμός. Θα ήταν το ελάχιστο κέρδος για αυτή την χώρα. Για να μην μας κουνάνε το δάκτυλο οι Πολάκηδες και οι Τζανακόπουλοι.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]