Η συνιστώσα και οι κηπουροί του ΓΑΠ

Ο Γιώργος Παπανδρέου ούτε κάνει πίσω  από τον δεύτερο γύρο της Κυριακής - παρά το γεγονός ότι υπολείπεται κατά 10 μονάδες-  ούτε το ΚΙΔΗΣΟ σκοπεύει να διαλύσει από Δευτέρα αν, όπως όλα δείχνουν, ηττηθεί. Ισχυρίζεται ότι μένει στη μάχη για τις αρχές του και γιατί πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ξανά το ΠΑΣΟΚ μεγάλο. Αλήθεια;

Ποιες είναι οι αρχές που του υπαγορεύουν να παραμείνει επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ, αξιώνοντας από το νέο πρόεδρο τη διενέργεια συνεδρίου ώστε να καταγραφεί ξανά ως συνιστώσα το κόμμα του; Αυτό δεν είναι σενάριο, ούτε εικασία. Το υπονόησε προχθές το βράδυ στη συνέντευξή του στον Σκάι, δικαιώνοντας όσους το ανίχνευαν ως πρόθεση πίσω από την επιμονή του, για το δεύτερο γύρο.Οι ψηφοφόροι άκουσαν την υπόδειξή του όταν προ ημερών έλεγε «δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς και επιλογές δεύτερης Κυριακής».

Διάλεξαν χωρίς δισταγμούς τον Νίκο Ανδρουλάκη και αν στη θέση του κ.Παπανδρέου ήταν οποιοσδήποτε άλλος από τους υποψηφίους, κατά πάσα βεβαιότητα θα ήταν αχρείαστη η δεύτερη Κυριακή. Ο κ. Παπανδρέου δεν αγνοούσε και δεν αγνοεί τα δεδομένα και τις συνθήκες μέσα στις οποίες υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει πολιτικά. Μαζί με τη φυσική ροπή του στην ανακατωσούρα πουλάει και λίγη τρέλα. Σ΄αυτό μοιάζει απελπιστικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η «τρέλα» του κ. Παπανδρέου αν και συμπαθητική, καθώς ως άνθρωπος είναι συμπαθής, δε γίνεται πια αποδεκτή ούτε από τους Ηρακληδείς του Παπανδρεϊσμού που δεν ξέρω πώς ένιωσαν ακούγοντάς τον να λέει ότι έχασε γιατί είχε στη διάθεσή του μόλις 34 μέρες προεκλογικής εκστρατείας!

Ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1981 τον ξέρουν όλοι με το μικρό του όνομα και τα υποκοριστικά του, έκανε σκυταλοδρομία σε υπουργικούς θώκους και έγινε πρωθυπουργός το 2009 σχεδόν με 44%, καταδέχθηκε να χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα για να δικαιολογήσει τη χειρότερη ήττα της καριέρας του.

Χειρότερο κι από τον ισχυρισμό που επαναλαμβάνει ακόμη και τώρα ότι μπορεί να επαναπατρίσει ψηφοφόρους και να φέρει επιπλέον δυνάμεις στην παράταξη. Αν είχε αυτή τη δυνατότητα θα είχε καταγραφεί στον πρώτο γύρο. Δε θα ήταν δεύτερος πίσω από τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά θα είχε έρθει πρώτος με τα τσαρούχια. Δυστυχώς, προς υποστήριξή του, δεν προσήλθαν ούτε καν οι μισοί από εκείνους που τον ακολούθησαν και τον ψήφισαν ως πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) στις εκλογές του 2015.

Είναι παντελώς απίθανο και πρακτικά αδύνατον ο κ. Παπανδρέου να πιστεύει ότι πιστεύουμε πως έχει δεξιά και αριστερά χιλιάδες κρυμμένους ΓΑΠικούς, που θα επέστρεφαν στο ΠΑΣΟΚ μόνο αν εκείνος είναι πρόεδρος. Ίσως, να μάζευε πίσω τους «κηπουρούς» του. Αυτούς που κατέφυγαν χωρίς δισταγμούς και με πολλές ελπίδες στην Κουμουνδούρου αλλά, σε αντίθεση με τον Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να τους επιβάλει.