Η «μαμά Μόσχα» και οι «ρουβλίτσες» της

Το bullying που εξαπολύει στην Ελλάδα η Ρωσική πρεσβεία και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κ. Ζαχάροβα, είναι όντως προσβλητικό και μη αναμενόμενο αλλά μπορεί να αιτιολογηθεί πολλαπλώς. Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε, μια καθαρή και υπαγορευμένη από τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας στάση, έναντι της βάναυσης εισβολής στην Ουκρανία. Η Ελλάδα δεν αγνόησε τους όποιους δεσμούς της, με τη Ρωσία όπως την κατηγορεί η κ. Ζαχάροβα. Η Ελλάδα αρνήθηκε να αγνοήσει τα… κιλά της ατιμίας που θα διέπραττε σε βάρος της ιστορίας της, αν στεκόταν αμφίθυμη και συμφεροντολογικά ουδέτερη. Αν παζάρευε με τους εταίρους και συμμάχους της, την αλά καρτ συμμετοχή της, στον πόλεμο της δυτικής δημοκρατίας.

Οι απειλές της Ρωσίας προς την Ελλάδα είναι αλά καρτ χωρίς να γίνεται διάκριση του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση που έλαβε τις αποφάσεις.

Απολύτως συνειδητά, ο εκφοβισμός διαχέεται στους πάντες.

Ακόμη και στους έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας που υφίστανται τον … «απελευθερωτικό» πόλεμο του Βλ. Πούτιν έχοντας δελεαστικές εναλλακτικές, να σκοτωθούν, ή να γίνουν πρόσφυγες μόνο στη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα - με το δεύτερο επίμαχο tweet που προκάλεσε αντιδράσεις - εξαίρεσε μόνον τον τηλεοπτικό σταθμό «Open» από τη δήθεν εκστρατεία που γίνεται στη χώρα μας για να συκοφαντηθεί Μόσχα.

Γιατί δεν εξαίρεσε τα κοινοβουλευτικά κόμματα, που ως ομόρριζα και «ομόδοξα» με το καθεστώς Πούτιν, υπερασπίζονται με κάθε απίθανο και πιθανό επιχείρημα την εισβολή στην Ουκρανία;

Τόσοι «πουτινόφιλοι» και «ρουβλίτσες» διαβιούν στη χώρα και μάχονται να διαδώσουν την προπαγάνδα της «μαμάς Μόσχας», γιατί αυτοί δεν μνημονεύονται από την πρεσβεία, ως εξαίρεση στην… προπαγάνδα και ως φωνές της αλήθειας;

Η απάντηση είναι εύκολη.

Η «μαμά Μόσχα» γνωρίζει καλά ποια είναι τα «παιδιά» της. Γνωρίζει με τι επιμέλεια και πόσα έξοδα τα μεγάλωσε, τα σπούδασε, τα συντηρεί. Της ανήκουν. Επομένως ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να τη στηρίζουν σε όλα. Σωστά και λάθος. Δεν τα εξαιρεί γιατί είναι η ίδια.

Η «μαμά Μόσχα» πιθανόν να έχει παράπονα από κάποια «παιδιά» και οι γενική απειλή να αφορά και αυτά. «Παιδιά» που ωφελήθηκαν και ωφελούνται, εμφανίζονται λίγο διστακτικά να ανταποδώσουν, μπαίνοντας σκληρά στη σταυροφορία υπέρ της.

Η «μαμά Μόσχα» είναι σκληρή αλλά έμπειρη. Βλέπει ότι εξαιτίας των επιλογών της, τα «παιδιά» της ξεμπροστιάστηκαν, έγιναν δαχτυλοδεικτούμενα από τον ελληνικό λαό.

Γιαυτό και απειλεί αυτό τον λαό με τόσο εξόφθαλμο και κυνικό τρόπο.