Η αθέτηση και η πλάνη

Η αθέτηση και η πλάνη

Ειδικού Συνεργάτη

«Aθέτηση» λέει της συμφωνίας, σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα μεταξύ ΕΡΤ και ομάδων της Super League 1 και 2. Επ'' αυτού βρέθηκαν 17 κοινοβουλευτικοί άνδρες να διατυπώσουν τις σκέψεις τους ως άνω (όπως θα κατέγραφε οποιαδήποτε δικόγραφο που σέβεται τον εαυτό του), δηλαδή ως την «αθέτηση» συμφωνίας μεταξύ της ΕΡΤ και των ομάδων.

Δεν τους λες και πολλούς αυτούς τους 17, μα και λίγοι δεν είναι. Τους λες όμως σίγουρα παραπλανημένους.

Γιατί αυτοί οι 17 πιστεύουν προφανώς και καταφανώς πως για τη δεύτερη πχ κατηγορία ποδοσφαίρου, η ΕΡΤ πρέπει να καταβάλει το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ το χρόνο και να μην το διαπραγματευτεί.

Έχει κανείς άραγε από αυτούς τους 17 καθίσει σε κερκίδα γηπέδου όπου αγωνίζονται ομάδες της δεύτερης κατηγορίας; Πιθανολογώ βασίμως πως όχι! Αλλιώς τόση παραπλάνηση δεν δικαιολογείται!

Αν είχε πάντως παρακολουθήσει κάποιος με δική του ευθύνη και διακινδυνεύοντας ορισμένες φορές και την ίδια τη σωματική του ακεραιότητα σε έναν τέτοιο αγώνα, θα είχε καταφέρει να αντιληφθεί:

Α. με ποιο λεκτικό συνθηματολογούν οι φίλαθλοι- με ντουμάνι και βελόνα παίζεις σαν την Μπαρτσελόνα

Β. πως υβρίζονται οι διαιτητές από τους ευγενείς φιλάθλους-«φίλαθλοι μην αναφέρεστε στη μητέρα του διαιτητού» άλλως πως αυτός θα διακόψει τον αγώνα

Γ. σε τι γήπεδα παίζουν οι ομάδες- που αντί για χορτάρι έχουν ταρτάν- , και στο τέλος της γραφής τι μπάλα παίζεται -ανώτερη ακόμη και η αλάνα της γειτονιάς.

Αν λοιπόν κάποιος από τους 17 παραπλανημένους είχε βρεθεί σε ένα τέτοιο γήπεδο δεν θα μιλούσε περί «αθέτησης» συμφωνίας και τα 5,5 που είναι εκατομμύρια και όχι στραγάλια θα του είχαν φανεί πολλά.

Γιατί τα 5,5 και τα υπόλοιπα για τις ορφανές ΠΑΕ και τα άλλα που έταξαν εδώ και εκεί προεκλογικά και οι αποφάσεις που πήραν για μεταδόσεις χωρίς καμία διαδικασία και το γεγονός πως στις μεταδόσεις αυτές δεν τηρούνται προδιαγραφές μα κανείς δεν το ελέγχει, δεν είναι απλώς πολλά! Είναι και πολλά και παραπλανημένα και ένα ένα εξ'' αυτών θα έρθουν στην επιφάνεια, μόνον και μόνον για να αρθεί η παραπλάνηση!

Και όλα αυτά μαζί και χώρια, θα αποδειχθεί πως δεν προήλθαν στη βάση καμιάς συμφωνίας, αλλά αποτελούν προϊόν συναλλαγών, μικρών και μεγαλύτερων, στις οποίες δεν μετέχει η ιδιωτική πρωτοβουλία γιατί δεν της άφησαν χώρο για συμμετοχή.

Ε, και αυτό που να πάρει ο διάολος πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει.

Και επειδή το ποδόσφαιρο ανήκει στο λαό και η ΕΡΤ επίσης και επειδή κάποιος πρέπει να τον νοιαστεί κι αυτόν τον λαό, οι προτεινόμενες περικοπές δεν αποτελούν αθέτηση αλλά την έξοδο από μια πλάνη που αν συνεχιζόταν δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερες διαδρομές ούτε ποδόσφαιρο ούτε και την πολύπαθη ΕΡΤ.