Η αντιπολίτευση της τρύπιας δεκάρας

Παλεύει ο δύσμοιρος ο Κώστας ο Ζαχαριάδης να κάνει αντιπολίτευση και αναρωτιέται δημόσια  πόσο νερό χωράνε τα παγουρίνια της Μαρέβας! Την δωρεά την έκανε ο Θανάσης ο Λασκαρίδης, αλλά ο άνθρωπος «πληρώνει» την φιλία του με την οικογένεια Μητσοτάκη. Άσχετο! Το σχετικό είναι ότι αυτή η αντιπολίτευση είναι «λίγη» και το 19% που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις είναι κι αυτό υπερβολικό ! Αν ήταν μετοχή θα ακουγότανε το γνωστό «πούλα – πούλα».

Κάνει τα δικά του ο Ερντογάν στον Έβρο και τα παλικάρια ζητούν «ανοικτά σύνορα», ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως με τον Σουλτάνο. Όταν το εγχείρημα αποτυχαίνει και οι «πρόσφυγες» αποσύρονται από το θέατρο των επιχειρήσεων, τα «παιδιά» δεν ζητούν ούτε μία συγνώμη για το γεγονός ότι έγιναν κοινωνοί της προπαγάνδας των Τούρκων. Αντίθετα, επιμένουν ότι υπάρχει μέχρι και νεκρός από πυρά της ελληνικής αστυνομίας, ενώ στο μεταξύ υιοθετούν απερίσκεπτα και ένα fake ρεπορτάζ για την δήθεν «απώλεια εθνικού εδάφους».

Άλλο! Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητάει εξηγήσεις από τον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί ο τελευταίος υποσχέθηκε ανάπτυξη και ήρθε τελικά ύφεση ! Μάλλον ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα άλλο σύμπαν δεν είχε ακούσει για τον Κορονοϊό και για τις επιπτώσεις της Πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία.

Κι άλλο ! Ο αρνητής στράτευσης και πρώην υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Νίκος Καρανίκας, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην κρίση με την Τουρκία. Γράφει ο μετρ της στρατηγικής στο twitter: «Όταν σου δεσμεύουν περιοχή Νότια του Καστελόριζου δεν τρέχεις σε συναυλία με την πρόεδρο της χώρας, δεν μιλάς για κυρώσεις τον Σεπτέμβριο από την Ε.Ε & καλείς το ΚΥΣΕΑ. Ο Μητσοτάκης σε πανικό, είναι άχρηστος & επικίνδυνος για το εθνικό συμφέρον». Κι όταν η κυβέρνηση ανακοινώνει νέους εξοπλισμούς για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας, τότε σύσσωμα τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελέχη του «χώρου», μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλο αυτό το σκηνικό του πολέμου στήθηκε για να πουλήσουν οι Γάλλοι όπλα. Μία Οικονομία με ΑΕΠ 2,3 τρισεκατομμύρια ευρώ περίμενε τα 10 δισεκατομμύρια της Ελλάδας ή τα 5 για να περάσει στην… ανάκαμψη.

Όσο για τον Κορονοϊό ; Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο και ότι τα καλά αποτελέσματα είναι θέμα γεωγραφίας, αφού και άλλες χώρες της περιοχής έχουν καλές επιδόσεις. Όταν αυτό διαψεύδεται εκ των πραγμάτων αρχίζει μία «κριτική» στην κυβέρνηση ότι δεν κάνει τα πράγματα σωστά και ότι ευθύνεται για την … έκταση του φαινομένου.

Μέχρι σήμερα ξέραμε για τον δεκάρικο, για τον ρητορικό λόγο της πεντάρας. Δηλαδή για έναν λόγο γεμάτο τετριμμένες εκφράσεις, χωρίς ουσία. Τώρα έχουμε και την αντιπολίτευση της τρύπιας δεκάρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε μόνο η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Εξελίσσεται και στην χειρότερη αντιπολίτευση που έχει γνωρίσει ο τόπος. Ήταν κακοί και πριν αναλάβουν την εξουσία. Μόνο που τότε οι πολλοί δεν τους ήξεραν. Υπέθεταν ότι οι υποσχέσεις τους δεν ήταν κούφιες και ότι πίσω από τις πομπώδεις υποσχέσεις κρυβόντουσαν άσσοι μέσα από το μανίκι, μυστικές συμμαχίες και συνταγές.

Σήμερα ξέρουμε όλοι περί τίνος πρόκειται. Πως το είπε ο κ. Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του ;  «Αν ο Μητσοτάκης δεν μπορεί, είμαστε εδώ για να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά». Κι ύστερα αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη. Κάτω από το 20% στις δημοσκοπήσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ! Ένα άλλο ΠΑΣΟΚ απ' αυτό που υπάρχει σήμερα ή ένα άλλο νέο σχήμα στον χώρο της κεντροαριστεράς, θα μπορούσε να τους οδηγήσει και πάλι στα ιστορικά χαμηλά τους. Επειδή είναι ολίγιστοι. Σαν τον συμπαθή Κώστα Ζαχαριάδη με τα παγουρίνια του. Δεν είναι ότι δεν θέλουν. Είναι ότι δεν μπορούν…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]