Η ανορθόδοξη συμμαχία

Προσωπικά, δε θεωρώ εθνική ντροπή ότι δεν θα βρίσκονται στο κοινοβούλιο την ημέρα της ομιλίας του Ζελένσκι οι βουλευτές του ΚΚΕ, του Βελόπουλου και του Βαρουφάκη. Αντιθέτως, θεωρώ πως θα ήταν μεγαλύτερη ντροπή, να βρίσκονται στην εθνική αντιπροσωπεία εκλεγμένοι βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν κανένα ηθικό δίλημμα, παρά τα όσα αποκαλύπτονται ότι διαπράττονται στην Ουκρανία, να στηρίζουν το καθεστώς Πούτιν. Να υποστηρίζουν έναν εισβολέα που σκοτώνει πισώπλατα, δεμένους, αμάχους, καταστρέφει μια ανεξάρτητη χώρα και - σε βάρος ακόμη και του λαού του - επιδιώκει να τσακίσει τη ραχοκοκαλιά της Ευρώπης, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητώντας με τρομερή ανηθικότητα, από τον ηγέτη ενός μαρτυρικού λαού εξηγήσεις γιατί δεν συνθηκολογεί.

Οι απουσίες Κουτσούμπα, Βελόπουλου και Βαρουφάκη, με τις προφάσεις που ο καθένας χρησιμοποιεί είναι στην ουσία, απελευθερωτικές. Να μπορούμε να παραδεχτούμε επιτέλους ότι στην ελληνική Βουλή υπάρχουν κόμματα τα οποία έχουν μια ιδεολογική αποστροφή για τη δημοκρατία και τη δημοκρατική διακυβέρνηση. Οι αξίες κράτους δικαίου, της διάκρισης των εξουσιών της ελευθεροτυπίας, του σεβασμού των ατομικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων διαστέλλονται και συστέλλονται περίεργα στην αντίληψή τους.

Ο τυφλός αντιδυτικισμός τους κάνει να κλείνουν τα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη στην αποφορά των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία. Αλληθωρίζουν προς τη μαμά Ρωσία, θέλοντας να διαμοιράσουν μεταξύ τους, τη μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που δικαιολογεί τη φρίκη στην Ουκρανία. για να μην αναγκαστεί να καταπιεί τις αυταπάτες της για το ξανθό γένος ή για να μην ξεκόψει από την αλυσίδα που έχουν φτιάξει τα ρωσικά συμφέροντα στη χώρα.

Η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαράσσει μέσα στο κοινοβούλιο και έξω απ' αυτό μια βαθιά διαχωριστική γραμμή. Τα ανορθόδοξα εγκλήματα του ρωσικού καθεστώτος στο πολεμικό μέτωπο αλλά και στην ίδια τη Ρωσία - την οποία εκκενώνουν και οι τελευταίοι δημοκρατικοί πολίτες – γίνονται αποδείξεις για την ιδεολογία και τα «πιστεύω» της ανορθόδοξης συμμαχίας του αντιδυτικισμού στην Ελλάδα.

Ενώ ο Ζελένσκι θα μιλάει στην ελληνική βουλή για την παλαϊκή άμυνα των Ουκρανών έξω από το Υπουργείο Αμυνας θα πραγματοποιείται μια αντικυβερνητική – αντιπολεμική διαδήλωση από τον «Σπάρτακος», το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων που μόλις ανακάλυψε ότι η ιμπεριαλιστική Συμμαχία κάνει γενοκτονία στην Υεμένη.

Θα διαδηλώσουν ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στον Ηνίοχο, και ενάντια στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ γιατί προσεκλήθησαν κράτη που δεν ανήκουν στη συμμαχία όπως η Ουκρανία, η Γεωργία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία και Ν.Κορέα. Και η Ουκρανία; Δεν την ξέχασε το «Σπάρτακος» «ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ».

Οι…λαοί της Ουκρανίας σίγουρα θα ευγνωμονούν κάποτε τον Σπάρτακο που μας άνοιξε τα μάτια ότι ήταν πολλοί…