Για την υγεία μας, ακούμε τραγουδιστές

Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν ο οποίος διατείνεται ευθέως ότι διαφωνεί με την μάσκα και ότι συνειδητά δεν την φοράει. Όλοι όσοι ξέρω, μου λένε ότι βάζουν μάσκα. Μα τότε, πως διάολο βλέπω εγώ μερικούς στον δρόμο και σε μαγαζιά με την φάτσα φόρα παρτίδα, δίχως να ανησυχούν μήτε για κορονοϊούς, μήτε για πρόστιμα, μήτε για την κατακραυγή των υπολοίπων; Μήπως όλοι οι αντιρρησίες συγκεντρώθηκαν μακριά απ’ τις παρέες μου; Που δεν κάνω πια παρέες δηλαδή, αλλά λέμε τώρα.

Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων στέλνει τους σκεπτικιστές και τους ψεκασμένους στις τρύπες τους. Διότι άλλο είναι να λες ότι δεν υπάρχει κορονοϊός με πενήντα κρούσματα στην χώρα κι άλλο με 1500 την ημέρα που εύκολα θα γίνουν 3000. Στην πρώτη περίπτωση ο απέναντι σε άκουγε χαμογελώντας, όμως τώρα πια αυτός ο απέναντι είναι τρομοκρατημένος και δεν το χει σε τίποτα να σηκώσει το χέρι και να δώσει καμιά μπούφλα. Όχι ότι προκρίνω τέτοιες συμπεριφορές, αλλά μερικές φορές είναι τόσο εξοργιστική η συμπεριφορά των «αρνητών» που σε φέρνει στα όρια σου.

Κι όμως, κάτω από την σιωπηλή τους βιτρίνα η «πληροφόρηση» τους πάει σύννεφο. Παρακολούθησα για παράδειγμα, το εικοσάλεπτο βίντεο ενός τραγουδιστή που έγινε viral τον τελευταίο καιρό και υποτίθεται ότι συγκεντρώνει το σύνολο των «αποδείξεων» που έχουν οι ψεκασμένοι και οι αρνητές. Πίνακες, διαγράμματα, αριθμοί, στοιχεία από χώρες, από συστήματα υγείας, δημοσιεύματα και ρήσεις επιστημόνων και φιλοσόφων, όλα παρελαύνουν απ’ αυτό το κατασκεύασμα, που αν κάποιος αφελής το πάρει στα σοβαρά υπογράφει την καταδίκη του. Θα ορμήσει στην δεξαμενή με τον κορονοϊό, θα κολλήσει κι αν επιβιώσει μπράβο του. Αν όχι, ας ζητήσει τα ρέστα από τον τραγουδιστή.

Όλα έγιναν για να πλουτίσουν ο Ζούγκεμπεργκ, ο Μπέζος, ο Γκέιτς και κάτι άλλοι, λες και αυτοί δεν είχαν λεφτά να ζήσουν πριν την πανδημία. Οπότε ο Μπάμπης από το Περιστέρι, η Μαρίκα απ’ τα Χανιά και ο Ευτύχης απ’ τα Γιάννενα πρέπει να τρέξουν δίχως μάσκα στο πανηγύρι στο οποίο άδει ο τραγουδιστής του βίντεο, να χορέψουν και να αλληλοφιληθούν, για να εκδικηθούν την παγκόσμια ελίτ των δισεκατομμυριούχων. Κι αν στην τηλεόραση εμφανίζεται ένας Τσιόδρας, ένας Φάουτσι ή ένας Μόσιαλος, να τον κλείνουν αμέσως. Δεν ακούμε ειδικούς για την υγεία μας, ακούμε τραγουδιστές.

Κι επειδή τα πράγματα έχουν αγριέψει έξω με πρόστιμα και με απειλητικούς μασκοφόρους που φοβούνται –οι βλάκες- ότι θα κολλήσουν, δεν λέμε κουβέντα δημοσίως. Απλώς κάνουμε στα μουλωχτά όσα περισσότερα μπορούμε για να υπονομεύσουμε τα μέτρα. Και είμαστε βέβαιοι πως ούτε θα κολλήσουμε, ούτε θα πεθάνουμε. Μας το είπε κάποιος που βγήκε από το fame story, όχι κανένας τυχαίος…