ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2016η
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Ευ. Γεωργίου (TUI): Η Ελλάδα στους 3 τοπ προορισμούς για φέτος το καλοκαίρι

Ευ. Γεωργίου (TUI): Η Ελλάδα στους 3 τοπ προορισμούς για φέτος το καλοκαίρι

Ο ελληνικός τουρισμός έχει «μεγάλες αντοχές και αυτό αποδεικνύεται και φέτος», τονίζει ο Ευάγγελος Γεωργίου, υπεύθυνος επικοινωνίας του ομίλου ταξιδιωτικών υπηρεσιών «TUI». Βασιζόμενος στα μέχρι τώρα δεδομένα που διαθέτει το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρώπης, ο κ. Γεωργίου αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα ανήκει στους τρεις πρώτους προορισμούς για το καλοκαίρι του 2021, με την Κρήτη, τη Μύκονο και τη Ρόδο να αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, που προέρχονται από όλη την Ευρώπη. «Ανταγωνιστές» της Ελλάδας: η Ισπανία και η Τουρκία, όπως αναφέρει ο κ. Γεωργίου.

Επισημαίνοντας ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι «μεταβατικό», καθώς το 2021«δεν θα είναι μια χρονιά στην οποία θα φθάσουμε τα νούμερα του 2019», ο υπεύθυνος επικοινωνίας της TUI για τη Νότια Ευρώπη κάνει λόγο για πολύ αυξημένη ζήτηση για την Ελλάδα σε σύγκριση με πέρυσι. Επίσης, αναφέρει ότι οι περισσότεροι τουρίστες θα προτιμήσουν να μεταβούν στη χώρα μας προς το τέλος του καλοκαιριού, καθώς «θέλουν να έχουν χρόνο για να δουν, πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση». 

Συνέντευξη στη Δέσποινα Τσόκου

- Από τα μέχρι τώρα δεδομένα που διαθέτετε για το καλοκαίρι του 2021, τι ενδιαφέρον παρατηρείται για την Ελλάδα;

Με την κατάσταση βέβαια να παραμένει δύσκολη, γιατί εξακολουθούμε να βρισκόμαστε μέσα στην πανδημία, αυτό που διαφαίνεται από τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι ότι υπάρχει μια ανοδική πορεία και μια πολύ αυξημένη ζήτηση για την Ελλάδα όσον αφορά στο φετινό καλοκαίρι και σε σύγκριση με πέρυσι. Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Αυτή η χρονιά βέβαια θα είναι μεταβατική, δεν θα είναι μια χρονιά στην οποία θα φθάσουμε τα νούμερα του 2019, προ πανδημίας. 
Παραμένει επίσης λίγο θολή η κατάσταση, γιατί δεν ξέρουμε ακόμα υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνουν γενικότερα τα ταξίδια.

Αναφορικά με την Ελλάδα, εφόσον έχει τεθεί η ημερομηνία της 14ης Μαΐου ως ημερομηνία έναρξης της τουριστικής σεζόν, προσαρμοζόμαστε σε αυτό. Να σημειώσω ότι είναι πολύ θετικό που βλέπουμε ότι υπάρχουν κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρχουν κοινά πλαίσια, τα οποία συζητούνται και αφορούν στα ταξίδια. Πιστεύουμε ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολλοί άνθρωποι θα εμβολιάζονται και ως επακόλουθο, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα «κλείνουν» διακοπές. 

- Με γνώμονα τις κρατήσεις εισιτηρίων, ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, ποιες ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται ότι θα προσελκύσουν τους περισσότερους τουρίστες φέτος;

Μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα. Η χώρα κατατάσσεται στους τοπ 3 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη. Οι «ανταγωνιστές» της φαίνεται να είναι η Ισπανία κυρίως και η Τουρκία.

Αυτό που μπορούμε να πούμε επίσης για την Ελλάδα είναι ότι η ζήτηση είναι αυξημένη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γερμανία, στην Αγγλία, στις Σκανδιναβικές χώρες και στην Αυστρία. Αυτή βέβαια είναι μια τάση που προϋπήρχε και που κράτησε και πέρυσι. Έχει μεγάλες αντοχές όπως φαίνεται ο ελληνικός τουρισμός και αυτό αποδεικνύεται και φέτος. 

- Για ποιους ελληνικούς προορισμούς φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον;

Αυτό που βλέπουμε σε εμάς είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη ζήτηση για την Κρήτη, τη Μύκονο και τη Ρόδο. Η Κρήτη και η Ρόδος συγκαταλέγονται μάλιστα στους τοπ 5 προορισμούς στην Ευρώπη. Ακολουθούν η Κως, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος και άλλα νησιά. 

- Σε ποιον καλοκαιρινό μήνα δείχνουν να έχουν προτίμηση οι άνθρωποι, που επιλέγουν φέτος την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό;

Υπάρχει ενδιαφέρον και για τον Ιούνιο αλλά είναι σαφές ότι οι περισσότεροι προτιμούν να ταξιδέψουν αργότερα το καλοκαίρι, προς τον Αύγουστο, για να είναι πιο σίγουροι, καθώς είναι ακόμα θολό το τοπίο. Θέλουν να έχουν χρόνο για να δουν έως τότε, πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση. 

* Ο Ευάγγελος Γεωργίου είναι υπεύθυνος επικοινωνίας του ομίλου ταξιδιωτικών υπηρεσιών «ΤUI» για τη Νότια Ευρώπη.