Ευ. Βενιζέλος: Κοινοβουλευτική πλειοψηφία με πολιτικά «ρετάλια»

Ευ. Βενιζέλος: Κοινοβουλευτική πλειοψηφία με πολιτικά «ρετάλια»

Για «αλληλοεκβιασμό των δύο κυβερνητικών εταίρων» και «συνθήκες παρακμής» της Βουλής κάνει λόγο σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή ο πρώην υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στον «εξευτελιστικό διακανονισμό» που επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας με τον Π. Καμμένο, ο κ. Βενιζέλος διαπιστώνει καταστρατήγηση όλων των συνταγματικών κανόνων του κοινοβουλευτικού συστήματος και ευτελισμό της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας θα εμφανίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία «προθύμων» από τους ΑΝΕΛ και αλλά μικρά κόμματα. Πρόκειται για κοινοβουλευτική πλειοψηφία με πολιτικά «ρετάλια», προϊόν μιας βάναυσης και αρχαϊκής επιχείρησης αποστασίας, αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «η ανάδειξη μιας νέας Βουλής, ο σχηματισμός μιας άλλης κυβέρνησης και η αποκατάσταση της λειτουργίας των δημοκρατικών, κοινοβουλευτικών και δικαιοκρατικών θεσμών είναι μια πρώτη δέσμη απολύτως αναγκαίων αλλά όχι επαρκών προϋποθέσεων για την ασφαλή είσοδο της χώρας σε μια διαφορετική φάση».

Επιπλέον, δηλώνει πως η δημοκρατική προοδευτική παράταξη «δεν είναι συμπλήρωμα κανενός» και «μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει τον βασικό ρόλο του θεματοφύλακα του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης», ενώ διατυπώνει την πρόβλεψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας θα αποδιαρθρωθεί».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Νovartis, επαναφέρει και διευκρινίζει τη βαρύτατη κατηγορία «περί εσχάτης προδοσίας» και υπενθυμίζει πως οι σκευωρίες καταρρέουν και πλακώνουν τους εμπνευστές, τους σχεδιαστές και τα εκτελεστικά όργανα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή