field_kentriki_fotografia

Ένας θρίαμβος του Κυριάκου, μία ευκαιρία για την χώρα

Η εκλογική αυτή νίκη δεν συγκρίνεται με άλλη του παρελθόντος! Τηρουμένων των αναλογιών μπορούμε να πούμε ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκλογική νίκη μετά από εκείνη του 1974, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στους λαϊκιστές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Είναι μία μεγάλη, μία προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ένας πραγματικός θρίαμβος της κοινής λογικής, της Ελλάδας του μόχθου και της δημιουργίας. Από σήμερα ξεκινάει μια νέα εποχή. Ο ελληνικός λαός ψήφισε την πρόταση ενότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποφάσισε να θάψει στην χωματερή της ιστορίας τα όπλα του μίσους της Αριστεράς του Τσίπρα.

Σήμερα δεν χωράνε μίζερες σκέψεις! Μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης από τους νεοσταλινικούς του Τσίπρα, δικαιούται κανείς να πάρει μερικές βαθιές ανάσες. Όπως ο θαλασσοπνιγμένος που βρίσκεται για λίγο έξω από το νερό. Εκείνη την στιγμή ρουφάει την ζωή με βαθιές ανάσες. Δεν χωράνε μίζερες σκέψεις, ότι θα τον πνίξουν τα μεγάλα κύματα. Εκείνη την ώρα είναι ένας αγωνιστής, ένας πραγματικός νικητής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση από κάθε πλευρά. Ο κ. Τσίπρας δεν αφήνει πίσω του μόνο καμένη γη, αλλά ένα ναρκοθετημένο πεδίο στην Οικονομία και στα εξωτερικά θέματα. Ωστόσο, κοιτώντας κανείς τα αποτελέσματα των εκλογών ξέρει ότι η χώρα αυτή έχει μπροστά της ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει απ' όλα αυτά. Και μελετώντας την διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιλαμβάνεται ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που μπορεί τελικά να κάνει την διαφορά!

Ο Κυριάκος έχει ήδη καταφέρει πολλά για το κόμμα του. Ξεκίνησε τέταρτος στις εσωκομματικές εκλογές και κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να έρθει πρώτος. Απέκρουσε τις ισχυρές αντιστάσεις που συνάντησε το πρώτο χρονικό διάστημα. Την εκστρατεία λάσπης από τα ντοκουμέντα της διαπλοκής, τις απίστευτες προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε και με στόχο να περάσει στον ελληνικό λαό η εικόνα ενός ανθρώπου μειωμένων ικανοτήτων. Ο Κυριάκος στάθηκε όρθιος απέναντι στον μηχανισμό προπαγάνδας των γκεμπελίσκων της Αριστεράς.

Ανέλαβε ένα κόμμα βαθιά τραυματισμένο από τις συνεχείς εκλογικές ήττες. Κατόρθωσε να το αναδιοργανώσει, να το ενώσει και να το οδηγήσει πανίσχυρο στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουλίου.

Το 2016 ελάχιστοι πίστευαν ότι υπήρχε πιθανότητα να ζήσουμε μία μέρα σαν την σημερινή. Η πίστη του κόσμου ότι θα κάνει το ίδιο και για την Ελλάδα, ότι θα τα καταφέρει εκεί που οι άλλοι έχουν παραδοθεί, οδήγησε πολλούς συμπολίτες μας σήμερα στην κάλπη για να δώσουν ένα ποσοστό θριάμβου στην ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν ήταν μόνο Δεξιοί. Ήταν και Κεντρώοι, αλλά και Αριστεροί. Άνθρωποι που πίστεψαν το όραμα του Κυριάκου για το μέλλον και αποφάσισαν να συστρατευτούν μαζί του για την πραγματοποίησή του.

Αύριο ξημερώνει μία άλλη μέρα. Μία καλύτερη μέρα…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]