«Εγώ βρω δε βρω φέτος θα παντρευτώ»

Τις δημοσκοπήσεις της διετίας και όλα όσα δείχνουν για το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, τις έχουμε εμπεδώσει. Η κυβέρνηση δείχνει πρωτόγνωρη και εξ αυτού αξιομνημόνευτη αντοχή παρά τις αλλεπάλληλες ανατροπές και το διαρκές πήγαινε έλα της χώρας από το «δόξα σοι ο θεός»  «στο βοήθα Παναγία». Η αξιωματική αντιπολίτευση συμπεριφέρεται με ανοϊκό τρόπο, σαν ο χρόνος να έχει κολλήσει στο 2014. Το ΚΚΕ ανανέωσε (σιγά την είδηση) την ηγεσία του Δημήτρη Κουτσούμπα και στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ψάχνουν ξανά αρχηγό (σιγά την είδηση επίσης). 

Σε αυτό το σκηνικό της ακινησίας αυτό που κινείται και έχει ενδιαφέρον είναι οι νέες θεωρίες που ξεπηδάνε από δω και από κει. Για την ακρίβεια ξεπηδάνε από ένα κέντρο. Επειδή το αφήγημα ότι η κυριαρχία Μητσοτάκη είναι πλαστή και οφείλεται στο ότι τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι «μπουκώθηκαν» με λεφτά της λίστας Πέτσα ξέφτισε από την πολλή χρήση εξυφάνθηκε άλλο: στις δημοσκοπήσεις παρά πολλοί άνθρωποι που είναι ΣΥΡΙΖΑ λένε ψέματα πως ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία! Το κάνουν εσκεμμένα και μαζικά για να παραπλανήσουν τις έρευνες κοινής γνώμης και να αποκοιμίσουν τον Μητσοτάκης και όταν πάει στις εκλογές να τον αιφνιδιάσουν με το αποτέλεσμα.

Για να πάρει διαπιστευτήρια αξιοπιστίας το σενάριο αυτό συνοδεύεται με την υπόμνηση ότι το ίδιο ακριβώς έγινε και το διάστημα από το δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 2015 όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν να βγαίνει το ΝΑΙ και τελικά βγήκε το ΟΧΙ.  Πόση απελπισία κρύβει αυτή η θεωρία στον πυρήνα της δεν χρειάζεται να εξηγηθεί. Αλλά ούτε και χρειάζεται σε εκείνους στους οποίους απευθύνεται. Οι υπόλοιποι κατανοούν ότι παρακάμπτει ή καλύτερα διαγράφει μια εξαετία μέσα στην οποία χάθηκε το πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί κάμποσες χιλιάδες ψηφοφόροι του.

Επίσης αν οι ψηφοφόροι παραπλανούσαν τους δημοσκόπους στο δημοψήφισμα μάλλον το μετάνιωσαν μαζί με άλλα πράγματα που είχαν κάνει και παραμονές των εκλογών του 2019 είπαν όλη την αλήθεια. Αλλά και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δε τους πίστευε. Και τώρα δεν θέλουν να πιστέψουν. Είναι το νέο κεφάλαιο στην αυταπάτη. Το δεύτερο σενάριο εκλογικής… απάτης  που διακινείται είναι όσα θα συμβούν αφού ανοίξει η κάλπη των εκλογών και διαπιστώσουμε ότι με απλή αναλογική κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει. Σιγά το πρόβλημα. Θα γίνει κυβέρνησης μειοψηφίας Ειδικού Σκοπού! Με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους υπόλοιπους μέσα από ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ μέχρι τον Βαρουφάκη. Θέλουν, δεν θέλουν.  Όπως λέει και μια φίλη «εγώ βρω δεν βρω φέτος θα παντρευτώ».