Βγήκε όλη η χολή τους

Βγήκε όλη η χολή τους

Είναι γνωστό από την Ιστορία πως η πλειοψηφία των αριστερών -υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις- έχει κακές σχέσεις με τις έννοιες «πατρίδα», «σημαία», τα εθνικά σύμβολα μας, τις παραδόσεις μας και βεβαίως με τους μύθους που αποτελούν μια από τις συγκολλητικές ουσίες του Έθνους μας. Αυτά βέβαια ισχύουν μόνον για την Ελλάδα.

Ενώ αρνούνται ή στέκονται επιφυλακτικοί ή καχύποπτοι απέναντι στην έννοια της δικής τους πατρίδας και όσα αυτή συμβολίζει, με μεγάλη ευκολία  αποκαλούν τον πόλεμο που διεξήγαν οι Σοβιετικοί κατά των ναζί «μεγάλο πατριωτικό πόλεμο». Το να αποκαλέσει έτσι αυτόν τον πόλεμο ένας Ρώσος το καταλαβαίνω και το επικροτώ. Αλλά να τον αποκαλούν έτσι και Έλληνες;

Την ίδια στιγμή, όλη η αριστερή διανόηση και οι «προοδευτικοί» δημοσιογράφοι, στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο δεν δίνουν τον χαρακτήρα ενός πατριωτικού πολέμου, όπως κάνουν με την Σοβιετική Ένωση, αλλά τον αποκαλούν «αντιφασιστικό». Λες και οι φαντάροι στο Αλβανικό μέτωπο ή οι γυναίκες της Πίνδου αγωνίζονταν εναντίον του ιταλικού φασισμού και όχι για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Λες και ήταν πόλεμος ιδεολογικός και όχι εθνικός-πατριωτικός. Ή λες και αν μας επιτίθετο μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ιταλίας, δεν θα πολεμούσαμε.

Με αυτές τις ανιστόρητες ανοησίες δυστυχώς διαπαιδαγωγήθηκαν οι γενιές που μεγάλωσαν στην Μεταπολίτευση, συντελώντας στο μέτρο τους, σε αυτό που αποκαλούμε ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.  

Προχθές έγιναν οι λαμπροί εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία σε όλον τον κόσμο. Από χθες άρχισαν να βγάζουν την χολή τους, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «ασημαντολόγοι» και «τιποτολόγοι», για να χρησιμοποιήσω το λεξιλόγιο της πρώην υπουργού Παιδείας, επί ΣΥΡΙΖΑ, κυρίας Μ. Ζορμπά. Μάλιστα η κυρία Ζορμπά, στο παραληρηματικό σχόλιο της, χαρακτήρισε την όλη εκδήλωση «κενό νοήματος εορτασμό με την ελεήμονα συνδρομή κάτι αγγαρεμένων ξένων επισήμων». Πολλή χολή. Προφανώς η κυρία Μυρσίνη Ζορμπά εκστασιαζόταν με τον τρόπο που γιόρταζε την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο κυβερνητικός εταίρος τους, Πάνος Καμμένος, γιατί τότε δεν θυμάμαι να έκανε καμιά δήλωση αποδοκιμασίας.

Κανονικά θα έπρεπε να προσπεράσουμε το σχόλιο της παραφράζοντας την συμβουλή της: «ας ξαναβρούμε το χιούμορ και την αλήθεια και ας ξεχάσουμε γρήγορα την δήλωση της κυρίας Ζορμπά».  Πολύ κρίμα γιατί θαύμαζα την κυρία Ζορμπά για την δουλειά της στις εκδόσεις «Οδυσσέας» κατά το παρελθόν, και για τις λοιπές δραστηριότητες της.

Φαίνεται πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνονται πως με τα όσα υποστηρίζουν για τις επετειακές εκδηλώσεις απομονώνονται από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που γιόρτασε, χάρηκε, συγκινήθηκε, αισθάνθηκε εθνική υπερηφάνεια. Όλος ο κόσμος φωταγωγήθηκε με τα γαλανόλευκα χρώματα κι αυτοί έμειναν μόνοι να περιφέρουν την μιζέρια τους στα τηλεοπτικά παράθυρα και στο διαδίκτυο.

Χθες δεν έβγαλαν χολή όλοι οι αριστεροί. Αλλά όσοι έβγαλαν χολή, ήταν όλοι αριστεροί!