Αρνητής φορολογικής δήλωσης…

Διαβάζω και ακούω για την ύπαρξη ποικίλων αρνητών και δεν διάβασα να υπάρχουν ακόμα αρνητές φορολογικής δήλωσης. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μαζικό κίνημα πάνω σε ένα ζήτημα που θα συσπειρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Οι υπόλοιποι αρνητές θα είναι της πλάκας μπροστά στους αρνητές της φορολογικής δήλωσης. Αν θα αποφασίσεις να παίξεις το παιχνίδι της άρνησης και της αμφισβήτησης του συστήματος, να μπεις δυνατά σε αυτό το παιχνίδι και όχι φλώρικα. Άκου αρνητής εμβολιασμού ή αρνητής απογραφής;

Ανόητε, αν δεν εμβολιαστείς εσύ θα πεθάνεις και θα πάρεις μαζί σου και φίλους και συγγενείς, αλλά το σύστημα θα ζει και θα βασιλεύει, απαλλαγμένο μάλιστα από την παρουσία σου. Και αν δεν απογραφείς κακό στον εαυτό σου θα κάνεις. Το σύστημα που πολεμάς δε θα ενδιαφερθεί για το αν υπάρχεις ή δεν υπάρχεις.

Αν όμως δεν υποβάλλουμε όλοι φορολογική δήλωση το σύστημα θα καταρρεύσει, κάτι για το οποίο αγωνίζονται οι διάφοροι αρνητές. Κανένας όμως από τους φερόμενους ηγέτες του αντισυστημικού χώρου δεν το έχει σκεφτεί αυτό. Κάνουν πορείες με λάβαρα και σταυρούς και κολλάνε έξω από τις πόρτες τους δηλώσεις αποποίησης απογραφής και νομίζουν πως κάτι κάνουν. Και όταν τους καλεί ο έφορος για υπόθεση τους βαράνε προσοχή σα φοβισμένα ανθρωπάκια.

Εν πάση περιπτώσει καλά θα κάνουν όλοι αυτοί οι αντιεμβολιαστές και οι μαχητές κατά της απογραφής, να αφήσουν τις ανοησίες τους και όπως δε διανοούνται να μην υποβάλλουν φορολογική δήλωση, έτσι να εγκαταλείψουν αυτόν το βλακώδη και αυτοκτονικό αντισυστημισμό τους. Μπορεί στη μια περίπτωση να υπάρχουν οικονομικές συνέπειες, στην άλλη περίπτωση όμως οι συνέπειες αφορούν την ίδια τη ζωή των αρνητών. Γιατί πειθαρχούν στον έφορο και απειθαρχούν στον επιστήμονα, όταν το τίμημα της μη συμμόρφωσης στην προτροπή για εμβολιασμό αποδεικνύεται πως είναι απείρως βαρύτερο από την μη συμμόρφωση στην υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης;

Γιατί στη μια περίπτωση σκέφτονται ορθολογικά και συμμορφώνονται, στην άλλη περίπτωση, οι ίδιοι άνθρωποι, σκέφτονται ανορθολογικά και αρνούνται;

Αν ο πνευματικός τους καταραστεί και εξορκίσει τους φόρους αυτοί τι θα κάνουν; Υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσουν την συμβουλή του; βέβαια ο πνευματικός δεν είναι χαζός. Ποτέ δεν θα καταραστεί τους φόρους, γιατί από αυτούς πληρώνεται. Απλώς κάνω μια υπόθεση, έτσι για την κουβέντα. Άλλωστε ψέκια δε με διαβάζουν ώστε να προβληματιστούν. Φοροφυγάδες σίγουρα.

Κατόπιν όλων αυτών κάπου θα πρέπει να καταλήξουμε. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους κάθε μορφής αρνητές—αρνούνται μέχρι σταθμό μετρό στα Εξάρχεια όπως διαβάζω—γιατί έχουν ριζώσει βαθιά μέσα στην κοινωνία. Μπορεί να είναι κυριολεκτικά δίπλα μας, σιωπηλοί αρνητές. Τους αλαλάζοντες τους ξέρουμε.

Πάντως, προτίθεμαι, εν ευθέτω χρόνω, να στείλω μια εξώδικη δήλωση στην ΑΑΔΕ περί αποποίησης της υποχρέωσης να υποβάλω φορολογική δήλωση. Είμαι βέβαιος πως στο πλαίσιο του κινήματος του δικαιωματισμού ο κ. Γ. Πιτσιλής θα σεβαστεί αυτό το δικαίωμα μου.