Ανοίξτε τους δρόμους!

Ανοίξτε τους δρόμους!

Τα σύνορα έκλεισαν.  Η Ελλάδα «καταδικάζεται» σε θάνατο από μία Ευρώπη που δεν θέλει να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα. Οι δρόμοι πρέπει να ανοίξουν. Δεν αντέχει η Ελλάδα να έχει ταυτόχρονα  τόσα  μέτωπα. Να «τιμωρήσουμε» την κυβέρνηση, αλλά όχι παραλύοντας την χώρα. Οι αγρότες πρέπει να ανοίξουν τους δρόμους. Άμεσα!

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Δεν  υπάρχει άλλος τρόπος για να το πούμε. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι τραγικοί και μας οδηγούν σε αδιέξοδα. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, για παράδειγμα, έχει φέρει μεγάλες ανατροπές στο Αιγαίο. Από που να ξεκινήσει κανείς και που να καταλήξει. Όταν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν τολμάει να προσγειωθεί στην Ρόδο, επειδή αυτό απαίτησαν οι Τούρκοι, τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Είναι η χειρότερη στιγμή για το αγροτικό κίνημα για να «διεκδικήσει». Αλήθεια, σε ποια χώρα και με τι όρους; Είναι δυνατόν να περιφέρονται στις εθνικές οδούς χιλιάδες μετανάστες, αναζητώντας μία οδό διαφυγής από την Ελλάδα και την ίδια ώρα το πρόβλημα να εντείνεται από τα μπλόκα των αγροτών; Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας.

Δεν θα μπούμε σε αυτή την φάση στην διαδικασία να συζητήσουμε αν είναι δίκαια ή άδικα τα αιτήματα των αγροτών. Δεν είναι του παρόντος. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα μπλόκα δεν βοηθάνε στην προώθηση των αιτημάτων τους. Ανεξάρτητα απ' αυτό, η ουσία είναι ότι δεν είναι η ώρα για «επαναστατική γυμναστική».

Να μην σχολιάσουμε τις «απόπειρες» να εισβάλλουν κάποιοι στο υπουργείο Βορείου Ελλάδας ή και τις επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν να γίνει μία τέτοια συζήτηση στα σοβαρά. Δεν είναι αυτός αγώνας.

Ανοίξτε τώρα τους δρόμους. Όχι για να βοηθήσετε την κυβέρνηση, αλλά για να βοηθήσετε την χώρα.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]