7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Αν ψάξουν θα βρουν πολλές... Γεωργίες Βασιλειάδου

Τα πολύ καλά νέα για τη χώρα, τα είπε η νέα αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην παρθενική της εμφάνιση στην ενημέρωση για την πανδημία. Ενώ προετοιμαζόμασταν να βρεθούμε με  καμιά 15αριά χιλιάδες, ανεμβολίαστους νοσηλευτές, γιατρούς και διοικητικούς και τεράστιες τρύπες στο ΕΣΥ, μαθαίνουμε ότι μόλις 5.300 απέχουν από το εμβόλιο και τα καθήκοντα τους. 

Πρόβλημα μεν. Διαχειρίσιμο δε. Το κόψιμο του μισθού έπεισε μερικές χιλιάδες άνετους και άπιστους. Δεν τους έπεισε όλους. Κι από τα νούμερα που έδωσε η κ. Γκάγκα  προκύπτουν διάφορα σενάρια και αντίστοιχα σενάρια λύσεων.    

Σενάριο 1 

Οι 2.700 νοσηλευτές σε σύνολο 40.000, και οι 879 σε σύνολο 12 χιλιάδων διοικητικών δεν έχουν ανάγκη τον μισθό τους για να ζήσουν.

Σενάριο 2 

Το κόλλημά τους και το αντιεμβολιαστικό αντιεπιστημονικό τους πάθος είναι τόσο μεγάλο που δεν τους νοιάζει ούτε ο βιοπορισμός.

 Και στη μια και στην άλλη περίπτωση αντί να σκοτιζόμαστε εμείς με αυτούς και αυτοί με μας, μπορούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στα νοσοκομεία και τα συναφή ιδρύματα, και 3.579 άλλοι άνθρωποι με οικογένειες και ανάγκες να βρουν δουλειά.

Στην κατηγορία ανεμβολίαστοι και υπό αναστολή βρίσκονται και περίπου 500 γιατροί. Για την ακρίβεια 447 σε σύνολο 21.285. Το νούμερο δεν ακούγεται μεγάλο και δεν προκαλεί αίσθηση. Δεν βαριέσαι μέσα σε τόσες χιλιάδες γιατρούς του ΕΣΥ δεν πειράζει και ένας μικρός αριθμός ανεμβολίαστων, θα μπορούσε να ειπωθεί απαλλακτικά.

Αν αυτό μπορούν να το πουν οι περισσότεροι έχοντας το ασθματικό παιδί τους ξαπλωμένο στο κρεβάτι του νοσοκομείου και τον ανεμβολίαστο γιατρό από πάνω, χαλάλι τους.

 Επειδή αυτού του είδους γκάλοπ δεν μπορεί να υπάρξει οι 477  ανεμβολίαστοι - ακόμη και σήμερα-  γιατροί, πρέπει να φύγουν τώρα από το ΕΣΥ. Χωρίς καμιά αναστολή και δεύτερη σκέψη. Χωρίς να περιμένουμε να σκεφτούν τι θα κάνουν όταν λήξει η αναστολή τους.  Και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα φεύγοντας, από το ΕΣΥ να ασκούν ιατρική ως ιδιώτες.  Αν οι ιατρικοί σύλλογοι τους ξεσκονίσουν σίγουρα ανάμεσά τους θα βρεθούν πολλές… Γεωργίες Βασιλειάδου. Να ψάξουν και τις συνταγογραφήσεις τους, και τις εγχειρήσεις τους, και τις θεραπείες τους να μάθουμε με τι γιατρεύουν μέχρι τώρα τους ασθενείς τους.