Αγαπάει ο Πάνος τους φίλους του; Υπάρχει Θεός, Ιβάν;

Αγαπάει ο Πάνος τους φίλους του; Υπάρχει Θεός, Ιβάν;

Ορισμένες συμπτώσεις είναι τόσο σατανικές που στο τέλος αναρωτιέται κανείς ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο σε αυτό το σύμπαν. Βγαίνουν οι NYT και μας λένε κατάμουτρα ότι μεγαλώνουμε εδώ και χρόνια στα γόνατα έναν πράκτορα του Πούτιν, τον Ιβάν τον Σαββίδη. Την ίδια ώρα που ο Πάνος ο Καμμένος βρίσκεται στις ΗΠΑ με στολή Άι Βασίλη. Τι άλλο θέλετε ρε μπρούκληδες; Δώσαμε, δώσαμε!

Δεν περίμεναν οι αθεόφοβοι να επιστρέψει ο Πάνος στην πατρίδα για να αποφύγουμε τα διπλωματικά επεισόδια. Δεν είναι λίγο πράγμα να σε έχουν φωνάξει κάπου, να είσαι φιλοξενούμενος, να έχεις καθίσει να περιμένεις το γλυκό νερατζάκι και να σηκώνεται ο διπλανός σου και να αρχίσει να σου βρίζει τον φίλο με τον οποίο στην πατρίδα παίζεις από το πρωί ως το βράδυ μπιρίμπα. Εντάξει, ο Ιβάν δεν παίζει μπιρίμπα, αυτό είναι από άλλο έργο. Αλλά είναι φίλος του Πάνου. Κι ο Πάνος στηρίζει τους φίλους του.

Δεν θα πούμε αυτό που ήδη γνωρίζετε, ότι ο Πάνος ήταν ο μόνος πολιτικός που παραβρέθηκε την πρώτη ημέρα του Ιβάν στο κανάλι Epsilon. Ούτε το άλλο, ότι όταν παρουσίασε ο Ιβάν τα χαρτιά για την διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας (προ epsilon), είχε συμπεριλάβει στις λίστες των στελεχών του τους μισούς ΑΝΕΛ. Για την ακρίβεια, στο κανάλι του Ιβάν συμμετείχαν τότε μόνο ΑΝΕΛ. Θα σας πούμε όμως αυτό που συνέβη πρόσφατα στην έκθεση της ΔΕΘ. Πήγε, λοιπόν, ο Πάνος ο Καμμένος στο περίπτερο του ΠΑΟΚ και του έδωσαν την φανέλα με το νούμερο 12. Με το νούμερο 12! Είναι η φανέλα που έχει αποσυρθεί, επειδή ο 12ος παίκτης είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ . Κι αυτή την φανέλα, την φανέλα με το νούμερο 12, την έδωσαν στον Πάνο. Ο Πάνος βγήκε φωτογραφίες με την φανέλα και αύριο μπορεί να ελπίζει ότι η Θεσσαλονίκη θα τον οδηγήσει και πάλι στην Βουλή. Για ποιόν άλλον το έκανε αυτό ο Ιβάν; Σε κανέναν άλλον, μόνο στον Πάνο.

Το δημοσίευμα των NYT να αποτελεί άραγε ένα πολλαπλό μήνυμα των Αμερικάνων; Κι αν ναι, απέναντι σε ποιους; Στους Ρώσους, στον Αλέξη, στον Πάνο, σε ποιόν; Είναι η Θεσσαλονίκη η πόλη των κατασκόπων; Κάναμε την Θεσσαλονίκη Καζαμπλάνκα; Εκεί μας έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Εγώ με τον Πάνο δεν έχω καλές σχέσεις. Θα ήθελα να τον δω να γίνεται θυρωρός σε Καζίνο. Το ομολογώ. Αλλά χτες τον λυπήθηκα. Άρχισαν να του λένε από το υπουργείο του Κοτζιά εκείνα τα κινέζικα, ήρθε και το δημοσίευμα των NYT και τον αποτελείωσαν τον άνθρωπο. Ούτε στον εχθρό μου δεν θα ευχόμουνα μία τέτοια σκυλίσια μέρα. Πόσο δε στον Πάνο. Τον οποίο κατά βάθος κατανοώ, όπως όλους τους ανθρώπους που κρύβουν μέσα τους μεγάλα πάθη. Διότι ο Πάνος μισεί και αγαπά με πάθος. Και για να γυρίσουμε στο θέμα μας, μια από τις μεγάλες του αγάπες είναι ο Ιβάν. Το ερώτημα, λοιπόν, εξακολουθεί να είναι αν αυτό που έκαναν οι NYT ήταν ένα τυχαίο γεγονός ή επρόκειτο για κάτι μεγαλύτερο και πιο σκοτεινό. Όπως είναι όλα αυτά τα «περίεργα» και «τυχαία» που συμβαίνουν στον κόσμο των κατασκόπων.

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος; Ξεχνούν οι Αμερικάνοι τους εχθρούς τους; Αγαπάει ο Πάνος Καμμένος τους φίλους του; Υπάρχει Θεός; Έχει μπέσα ο Τσίπρας; Όλα αυτά και μερικά ακόμη καυτά ερωτήματα θα απαντηθούν προσεχώς.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]