Ο Κυρ. Μητσοτάκης πήρε την ΝΔ από το -7% και την έφερε στο +9,5%

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, 16:22
-A +A
Ο Κυρ. Μητσοτάκης πήρε την ΝΔ από το -7% και την έφερε στο +9,5%

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μία μέρα μετά τις εκλογές, μιλάει στο Liberal για την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για την επικράτηση του κόμματος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον καθοριστικό ρόλο του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ηγέτη που παρέλαβε ένα κόμμα από το -7% και το ανέδειξε σε πρώτη πολιτική δύναμη με διαφορά από το δεύτερο στις +9,5 μονάδες. 

Συνέντευξη στον Ανδρέα Ζαμπούκα

Γεωργιάδης- Κύριε Γεωργιάδη, περιμένατε αυτή την διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;

Πρέπει να σας πω ότι ο επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος την είχε προβλέψει με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Η στρατηγική του κόμματος ήταν περίπου αυτή. Να γίνει σαφές στον ελληνικό λαό πως η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη να αναλάβει την εξουσία, όποτε γίνουν εθνικές εκλογές. Στόχος μας ήταν εξαρχής να κερδίσουμε με ένα ξεκάθαρο και δυναμικό προβάδισμα και τις τρεις αναμετρήσεις (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές) ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολία για το ποια είναι η προοπτική της διακυβέρνησης της χώρας στο μέλλον. Κι ο στόχος αυτός επετεύχθη. Οι Έλληνες, με την δική τους ψήφο, εμπέδωσαν, με τον πιο εμφατικό τρόπο, στην συνείδηση όλων των πολιτών ότι το μέλλον ανήκει στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

- Έπαιξε ρόλο στο αποτέλεσμα το κοντράστ χαρακτήρων των δύο ηγετών; H διαφορά ήθους μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη;

Νομίζω ότι αυτό φάνηκε από τα πρώτα διαγγέλματα των δύο ηγετών μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ενωτικός ενώ ο Αλέξης Τσίπρας διχαστικός. Αυτή ακριβώς η εικόνα αποτυπώνει και την μεγάλη διαφορά από την ώρα που ο Μητσοτάκης ανέλαβε τον ρόλο του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και από ό τι φαίνεται οι «πολλοί» τους οποίους ήθελε να χειραγωγήσει ο κ. Τσίπρας επέλεξαν το ανώτερο πολιτικό ήθος της ΝΔ και όχι τον τοξικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Και να σας πω και κάτι άλλο; O κόσμος έχει βαρεθεί το πρωτόγονο ύφος της Αριστεράς που επενδύει πάντα στο καθαγιασμένο παρελθόν της. Οι σημερινοί Έλληνες έχουν άλλες αγωνίες και άλλα προβλήματα.

- Μπορούν να ταυτιστούν οι Έλληνες με το όραμα ενός ηγέτη όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν ενδίδει στον λαϊκισμό; Δεν είναι πολύ «δυτικός» για τα ελληνικά πολιτικά γούστα;

Προσέξτε κάτι, είναι ο άνθρωπος που πήρε ένα κόμμα από το -7% και το πήγε στο +9,5%! Δεν είναι πολύ εύκολο να το πετύχεις αυτό. Ένωσε όλες τις τάσεις και οι πάντες τον ακολούθησαν με όρεξη και ενθουσιασμό. Βέβαια, να ξέρετε ότι τώρα, μετά την χθεσινή νίκη, έχασε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είχε έναντι των αντιπάλων: την δυνατότητα να τον υποτιμούν… Γιατί απέδειξε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ηγέτη που μπορεί να συνθέτει διαφορετικότητες, απέναντι σε έναν πολιτικό αντίπαλο που διαθέτει τα τοξικά όπλα του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και του διχαστικού λόγου. Όσο για τους Έλληνες, νομίζω ότι βαρέθηκαν πια να περιμένουν «σωτήρες» καβαλημένους σε «ιπτάμενους γαϊδάρους». Θέλουν μια ηγεσία που θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους με την ανάπτυξη και την πραγματική ποιότητα ζωής που θα επιδιώξει μαζί τους. Αυτό είναι το όραμα του Κυριάκου και με αυτό πιστεύω ότι θα ταυτιστούν οι Έλληνες.

- Πώς φαντάζεστε το πολιτικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα στη συνέχεια; Eίναι προς όφελος της χώρας η πλήρης κατάρρευσή του και η αντικατάστασή του από ένα ευρύ κεντροαριστερό κόμμα;

Δεν μας αφορά καθόλου η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και του κ. Τσίπρα. Ας αποφασίσουν μόνοι τους τι θέλουν να κάνουν. Ας τους δείξει τον δρόμο ο λαός. Εκείνο που θέλουμε από δω και πέρα είναι να φτάσουμε ακόμα πιο αποφασιστικοί στις εθνικές εκλογές και οι πολίτες να μας δώσουν καθαρή εντολή να κυβερνήσουμε την χώρα. Κερδίσαμε του περισσότερους δήμους. Ίσως έχουμε την ερχόμενη Κυριακή 12 από τις 13 περιφέρειες υπό διοίκηση νεοδημοκρατών.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να οργανώσουμε πανελλαδικά , είτε ως κεντρική κυβέρνηση είτε ως τοπική αυτοδιοίκηση, ένα σύστημα διακυβέρνησης που θα εγγυάται την ανάπτυξη της οικονομίας, το κράτος δικαίου και την ποιότητα ζωής των Ελλήνων. Η επικράτηση της ΝΔ δεν σημαίνει εκδικητική διάθεση  για την καταστροφική κυβερνητική ανωριμότητα που βίωσε η χώρα, στα τέσσερα τελευταία χρόνια. Σημαίνει μόνο ένα αισιόδοξο μέλλον και μία τεράστια ευθύνη να μην επιστρέψει ποτέ στην εξουσία κανένας λαϊκιστής. Και αυτό από δω και πέρα, θα είναι και δική μας ευθύνη. Να καταφέρουμε με την πολιτική μας να μην ξανασυμβεί…

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 10/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα