field_kentriki_fotografia
Τσελίκ κατά Μητσοτάκη - Δένδια
Θα κάνουμε τέτοια βήματα που δεν θα προλαβαίνουν «να προσγειωθούν»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά κατά του Έλληνα πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών, προέβη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος  Ομέρ Τσελίκ δυο ημέρες μετά την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία που προκάλεσε την ενόχληση της Άγκυρας.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τσελίκ αρχικά αναφέρθηκε στο περιστατικό με την πτήση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών όταν προσγειώθηκε στη Λιβύη.

«Εάν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας σπεύδουν στις χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει αποδοτικές σχέσεις όταν κάνουμε περαιτέρω βήματα, μπορώ να σας πω ότι θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν και θα γυρίζουν στον αέρα. Για να ακολουθούν τα βήματα που κάνουμε εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως «ελάχιστες φορές έχουμε δει Έλληνα ΥΠΕΞ να έχει περιέλθει σε τόσο άθλια κατάσταση στην ιστορία της διπλωματίας και της εξωτερικής πολιτικής».  

«Φοβούνται πως σε περίπτωση που γίνει η προσέγγιση της Τουρκίας με την Αίγυπτο τελειώνουν οι παράνομες κινήσεις της Ελλάδας και τα παράνομα βήματά της στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ακολούθως ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζοντας ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών «δεν πήρε αποτέλεσμα στη Λιβύη, και ούτε θα πάρουν κάποιο αποτέλεσμα».

Αναφορικά με το ΝΑΤΟ, σημείωσε: «Εάν η Σουηδία και η Φινλανδία έκαναν ρυθμίσεις για να αποτρέψουν δραστηριότητες εναντίον της Δημοκρατίας της Τουρκίας, θα λέγαμε ναι γιατί υποστηρίζουμε την επέκταση του ΝΑΤΟ. Είδατε ότι όταν επιτρέψαμε την επιστροφή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ έδρασε ενάντια στην Τουρκία, από τους Γκιουλενιστές μέχρι την τρομοκρατική οργάνωση PKK. Είναι μια περίπτωση χώρας που τους υποστηρίζει πραγματικά, όπου η οργάνωση έχει στρατόπεδα»,  ισχυρίστηκε ο Τσελίκ, επαναλαμβάνοντας την τουρκική ρητορική και αποκαλώντας τη χώρα μας «το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης».

Μάλιστα επιτέθηκε και σε άλλες χώρες λέγοντας: «Μπορούμε να δώσουμε και άλλα παραδείγματα συμμάχων μας. Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε ποιοι από τους συμμάχους μας υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, γνωρίζουμε ποιοι από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ παρέχουν εκπαίδευση στη Συρία, γνωρίζουμε ποια τσιμεντοβιομηχανία, που έχει σχέσεις με μια χώρα-σύμμαχο του ΝΑΤΟ πηγαίνει και χτίζει φυλάκια κι αρχηγεία εκεί».

Αναφερόμενος στο κυπριακό δήλωσε ότι η Τουρκία απορρίπτει εντελώς τις αιτιάσεις κατά της ΤΔΒΚ να γίνει αποδεκτή ως παρατηρητής από τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

«Παίρνετε το διαιρεμένο νησί στην ΕΕ ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Νότιας Κύπρου. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο ισότιμες κοινωνίες σε αυτό το νησί και η ΤΔΒΚ είναι ένα κυρίαρχο κράτος» υποστήριξε και διαμήνυσε πως η Τουρκία «θα στηρίξει την ΤΔΒΚ μέχρι τέλους για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της», ενώ χαρακτήρισε ιστορική στιγμή και μεγάλη επιτυχία του Ερντογάν η αποδοχής της ως παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Αιγαίο: 91 παραβιάσεις, 6 υπερπτήσεις και 7 εμπλοκές από τουρκικά μαχητικά