Συνάντηση την Τετάρτη Ν. Δένδια με Γάλλο ομόλογό του στο πλαίσιο καθέλκυσης της φρεγάτας Belharra

Συνάντηση την Τετάρτη Ν. Δένδια με Γάλλο ομόλογό του στο πλαίσιο καθέλκυσης της φρεγάτας Belharra

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί αύριο στη Γαλλία με τον ομόλογό του Σεμπαστιάν Λεκορνού, καθώς μεταβαίνει για να παραστεί στην τελετή  καθέλκυσης της φρεγάτας Belharra.

«Μεταβαίνω αύριο στα ναυπηγεία της Λοριάν στη βορειοδυτική Γαλλία για την επίσημη τελετή καθέλκυσης του Κίμωνα, της πρώτης φρεγάτας FDI Belharra για το Πολεμικό μας Ναυτικό - παρουσία του Γάλλου ομολόγου μου,@SebLecornu. Με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας θα έχω διμερή συνάντηση στη συνέχεια, στη Βάση της Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της», αναφέρει σε ανάρτησή του.

Νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε, τον Νίκο Δ΄νεδια θα τον υποδεχθεί στις 14:30 τοπική ώρα, στην αεροπορική βάση Lann-Bihoué, ο ομόλογός του Σεμπαστιάν Λεκορνού.

Στη συνέχεια, ο Ν. Δένδιας θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Naval Group στη Lorient, όπου θα τον υποδεχθεί ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και θα επιθεωρήσει τις εργασίες ναυπήγησης της φρεγάτας «Νέαρχος».

Ακολούθως, στις 16:00 τοπική ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Γάλλο ομόλογό του και τον αρχηγό ΓΕΝ, θα επισκεφθεί τη φρεγάτα «Κίμων» και θα παραστεί στην τελετή καθέλκυσής της.

Στις 17:00 τοπική ώρα, ο Ν. Δένδιας θα μεταβεί, επίσης, στη βάση της Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας στην περιοχή, στην οποία θα έχει διμερή συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας.

Τέλος, στις 18:30 τοπική ώρα, ο Ν. Δένδιας θα μεταβεί στο Ναυτικό Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στη Lorient, όπου θα συναντηθεί με τον διοικητή και το προσωπικό του.