Φωτογραφία αρχείου
Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές συνομιλίες για τα F-16
Φωτογραφία αρχείου
ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές συνομιλίες για τα F-16

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές συνομιλίες ΗΠΑ-Τουρκίας για το θέμα της αγοράς των F-16, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το επόμενο στάδιο, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, είναι η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου και πιο συγκεκριμένα των Επιτροπών Εξωτερικών στη Βουλή και τη Γερουσία.

Το Κογκρέσο έχει τον τελευταίο λόγο στον τομέα των διεθνών πωλήσεων. Την ίδια στιγμή όμως, ο Γερουσιαστής Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων στη Γερουσία έχει επανειλημμένως εκφράσει την πρόθεση να μπλοκάρει μια τέτοια εξέλιξη.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ολοκλήρωση των συνομιλιών τονίζοντας ότι «βάσει της πολιτικής μας, δε σχολιάζουμε δημοσίως ούτε επιβεβαιώνουμε τις προτεινόμενες αμυντικές μεταφορές έως ότου κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη συνεργασία τους με τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν μακροχρόνιους και βαθείς διμερείς αμυντικούς δεσμούς και η συνεχιζόμενη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ παραμένει προτεραιότητα».