Καλίν: Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι αν απειληθούν τα σύνορά μας

Καλίν: Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι αν απειληθούν τα σύνορά μας

Προκλητικός εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Καλίν, ο οποίος μιλώντας στο τουρκικό κανάλι A Haber, σημείωσε πως πάντα ήμασταν η πλευρά που επανεκκινούσε τις διαδικασίες, αλλά, πρόσθεσε, πως «η Τουρκία δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορη όταν παραβιάζονται τα χωρικά της ύδατα, ο εναέριος χώρος και τα σύνορά της», ενώ επανέλαβε την τουρκική επιχειρηματολογία για το προσφυγικό.

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν έχουμε κανένα σχέδιο να εμπλακούμε σε ένταση ή στρατιωτική εμπλοκή με την Ελλάδα» και πως η Τουρκία είναι αυτή που επανεκκινεί τις διαδικασίες του διαλόγου.

«Είμαστε γείτονες, θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε αυτή την περιοχή που ζούμε μαζί. Θέλουμε καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» και αντέτεινε ότι η Ελλάδα έχει παραβατική συμπεριφορά και πως δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτήν.

Μάλιστα, κάλεσε τη Γαλλία και τις ΗΠΑ να σταματήσουν «να την κακομαθαίνουν». «Η έκκλησή μας προς τις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά τη Γαλλία, είναι η εξής: Δεν πρέπει να οδηγήσουν την Ελλάδα σε αυτά τα βήματα. Ας προτείνουν σοφά βήματα», σημείωσε.

Ο Καλίν αναφέρθηκε και στις εκλογές στην Ελλάδα, αποδίδοντας πολιτικά κίνητρα στη στάση της χώρα μας ως προς τις σχέσεις της με την Τουρκία.

«Μπορούν να προσπαθήσουν να κερδίσουν βαθμούς με τέτοια πράγματα. Αλλά στο τέλος της ημέρας η Ελλάδα δεν μπορεί να κερδίσει με τέτοια πράγματα», είπε.

Σχετικά με την πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, δήλωσε ότι «θα μπορούσε να είναι αύριο, την επόμενη εβδομάδα ή οποιαδήποτε στιγμή. Οι επιχειρήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με διαφορετικό τρόπο..» και υπογράμμισε πως  «η Τουρκία δεν παίρνει την άδεια κανενός για να αντιμετωπίσει τις δικές της ανησυχίες για την ασφάλεια».