Φωτογραφία αρχείου
Η σχέση και η συνεργασία των χωρών μας θα αναπτυχθεί περαιτέρω
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Φωτογραφία αρχείου
Επιστολή Ερντογάν σε Μητσοτάκη

Η σχέση και η συνεργασία των χωρών μας θα αναπτυχθεί περαιτέρω

Ευχετήρια επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτήν, εκτός από τις ευχές προς τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», τονίζει ο Τούρκος πρόεδρος.

Και υπογραμμίζει πως «δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».

Ευχετήρια επιστολή Μ. Τσαβούσογλου σε Ν. Δένδια 

Επιστολή στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του, όπως γνωστοποιούν διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει ότι είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική, η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.

Εν συνεχεία, ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και τη βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. 

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Ημέρα υπενθύμισης του χρέους μας να φανούμε αντάξιοι

Πρεσβεία Τουρκίας για 25η Μαρτίου: Συγχαίρουμε λαό και κυβέρνηση για την εθνική τους εορτή

Διαβάστε Περισσότερα