Ακάρ: Έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα
AP
AP

Ακάρ: Έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα

«Έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του στο CNN Turk, μετά την συνάντηση με τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο

«Τους είπαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα προβλήματα «θα επιλυθούν ειρηνικά μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».

Επιπλέον, σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, υπογράμμισε ότι «υπήρξε ένα σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ελλάδα, μεταφέραμε τη λύπη μας»

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), κατά τη διάρκεια της οποίας υπογραμμίσθηκε η σημασία διατήρησης της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας και συνεργασίας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τον Τούρκο ομόλογό του για τις χιλιάδες θύματα και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη γείτονα χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην Τουρκία για την αντιμετώπισή τους.

Από την πλευρά του ο κ. Ακάρ μετέφερε στον κ. Παναγιωτόπουλο τα συλλυπητήριά του για τις πολλές ανθρώπινες απώλειες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Τουρκία: Τα σενάρια για τις εκλογές και η σχέση με τη Δύση