Με απώλειες διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας να δουν τα εταιρικά αποτελέσματα της περιόδου.
Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα, αποτελέσματα θα δημοσιεύσουν τόσο η J.P. Morgan Chase & Co όσο και η Wells Fargo.
Την ίδια στιγμή, στη Βρετανία η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξακολουθεί να ψάχνει τρόπο για να εξασφαλίσει μια καθυστέρηση για το Brexit στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Συνόδου της Τετάρτης.
Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται οριακά με τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Στα ταμπλό, απώλειες σημειώνει ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,16% στις 7.429 μονάδες όπως και ο DAX της Γερμανίας που υποχωρεί κατά 0,38% στις 11.965 μονάδες.
Προχωρώντας στη Γαλλία, απώλειες καταγράφει ο CAC 40 κατά 0,16% στις 5.467 μονάδες.
Στην περιφέρεια, η Ιταλία με τον FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,17% στις 21.715 μονάδες αλλά και στην Ισπανία ο IBEX 35 χάνει κατά 0,51% στις 9.461 μονάδες.
Τέλος, σε αρνητικό έδαφος κινείται και ο PSI 20 στην Πορτογαλία με απώλειες 0,27% στις 5.303 μονάδες.
Στα μακροοικονομικά νέα, η Γερμανία κατέγραψε επιβράδυνση στο εμπόριο, καθώς σύμφωνα με τη στατιστικής της υπηρεσίας, οι συνολικές εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν 1,3% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.