Ευρωαγορές: Σημαντικές απώλειες με βαρίδι τις τραπεζικές μετοχές
Shutterstock
Shutterstock

Ευρωαγορές: Σημαντικές απώλειες με βαρίδι τις τραπεζικές μετοχές

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ευρωαγορές μετά την κατάρρευση της μετοχής της Silicon Valley Bank. Ο Dax έκλεισε με πτώση 1,31%, ο CAC 1,30%, o Stoxx 600 1,35% και o FTSE 1,67%. Oι τράπεζες στην Ευρώπη σημείωσαν πτώση 4%, μετά την αύξηση κεφαλαίου της Silicon Valley Bank που οδήγησε σε κατάρρευση της μετοχής της κατά 60% και συνέβαλε στην εξαφάνιση αξίας άνω των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις τραπεζικές μετοχές.

Οι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να χωνεύουν τα σχόλια του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ενώ εκείνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο απόλαυσαν μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη που δείχνει ότι η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε 0,3% και κατάφερε να αποφύγει την ύφεση.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα επερχόμενα στοιχεία για την απασχόληση για ενδείξεις σχετικά με το πώς μπορεί να κινηθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ενώ οι μετοχές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ακολούθησαν το παράδειγμά τους και επίσης υποχώρησαν για παρόμοιους παράγοντες.