Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές με την ΕΚΤ στο επίκεντρο

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές με την ΕΚΤ στο επίκεντρο

Με οριακά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά από μια εβδομάδα που οι δείκτες κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος. 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και σήμερα η ΕΚΤ με τους επενδυτές να προσπαθούν να τις αξιολογήσουν τις χθεσινές ανακοινώσεις ότι θα ξεκινήσει η επιβράδυνση των  μηνιαίων αγορών ομολόγων, στο πλαίσιο του QE Πανδημίας (PEPP)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΚΤ κρίνει ότι οι ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης μπορούν να διατηρηθούν με έναν μέτρια χαμηλότερο ρυθμό καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας για αγορές έκτακτης ανάγκης (PEPP) από ό, τι τα προηγούμενα δύο τρίμηνα.

Παράλληλα οι δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ ότι η  ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα απ΄ ό,τι προβλέπονταν αρχικά έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας στις τάξεις των επενδυτών.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,2% με τα είδη πρώτης ανάγκης να καταγράφουν κέρδη 0,7% και τις τηλεπικοινωνίες να ενισχύονται κατά 0,6%. 

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,44% στις 15.696 μονάδες και τον γαλλικό CAC να ενισχύεται κατά 0,51% στις 6.719 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE κερδίζει 0,37% και κινείται στις 7.050 μονάδες.