Πώς θα επηρεάσει τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα το ράλι του Bitcoin στα $40.000

Πώς θα επηρεάσει τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα το ράλι του Bitcoin στα $40.000

Συνεχίζοντας το ασταμάτητο ράλι από το επίπεδο των $19.000 το Bitcoin ξεπέρασε τα $40.000 για πρώτη φορά. Πλέον το νέο υψηλό που έχει κατοχυρώσει είναι τα $40.404,26. 

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα μέσα στο 2021, το Bitcoin σημειώνει κέρδη πάνω από 32% ή περίπου $10.000.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση πλέον ξεπερνά τα $730 δισ. και πλέον ανταγωνίζεται να ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση της Tesla.

Η αύξηση του ψηφιακού νομίσματος, δείχνει να οφείλεται και στο αμφιλεγόμενο stablecoin Tether, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα ως διέξοδος για να σπάσουν τα αυστηρά κινεζικά capital controls. Την ίδια περίοδο, το Tether έχει αυξήσει την κεφαλαιοποίηση του κατά 10%, δηλαδή κατά $2 δισ. 

Την ίδια στιγμή το Ripple, σημείωσε άνοδο που ξεπέρασε το 50%. Η συνολική κεφαλαιοποίηση του πλέον έφτασε τα 33,8 δισ. Παρά την εξωφρενική και μη αναμενόμενη άνοδο, η αξία διαπραγμάτευσης του $XRP είναι κάτω περίπου 57% από το επίπεδο των $0,55 που είχε παρατηρηθεί πριν την δικαστική διαμάχη με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος είχε αναφερθεί πρόσφατα στο ψηφιακό νόμισμα, κατατάσσοντάς το στα μεγαλύτερα οικονομικά κραχ -  που ωστόσο δεν άγγιξαν κανένα.

Ήδη οι αγορές των μικρότερων ψηφιακών νομισμάτων έχουν ξεκινήσει να «τρέχουν», με τους ιδιώτες επενδυτές να προσπαθούν να εντοπίσουν τα κρυπτονομίσματα που θα σημειώσουν την μεγαλύτερη αύξηση. Να σημειώσουμε ότι οι αποδόσεις που αναμένουν είναι πολλές φορές τριψήφιες. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι από τα 100  μεγαλύτερα σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομίσματα, τα 28 έκλεισαν με άνοδο τουλάχιστον 50% κατά το νέο έτος. 

Το market dominance, του Bitcoin &  Ethereum είναι στο 80%, που σημαίνει πως η συμμετοχή των επενδυτών στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα παραμένει συντηρητική. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, πλέον έχει ξεπεράσει το $1 τρις.

Το Bitcoin πλέον κατατάσσεται στην λίστα του δέκατου πιο πολύτιμου επενδυτικού asset, και το Ethereum στην 97η θέση.

Αντίστοιχα το Stellar (XLM) αυξήθηκε κατά 155% ωστόσο έχει πολλά δομικά προβλήματα, παρόμοια με αυτά που παρουσιάζει το XRP.

Τα πρωτόκολλα αποκεντρωμένης οικονομίας έχουν πλέον αποταμιεύσεις που ξεπερνούν τα $20 δις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Yearn Finance ($YFI) που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα μετατροπής token από 1 σε 1000 - με σκοπό να αυξήσει την ρευστότητα του ψηφιακού νομίσματος...